Αρχική Νέα Τοπικά Συναδελφικός χαιρετισμός Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου στο αντίστοιχο σωματείο της Χίου

Συναδελφικός χαιρετισμός Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου στο αντίστοιχο σωματείο της Χίου

9

 Μυτιλήνη 07/07/2009


Δελτίο Τύπου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο νεοϊδρυθέν Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Χίου.


Αγαπητοί συνάδελφοι


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) χαιρετίζει την απόφαση σας για την συγκρότηση Σωματείου  Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Χίου.


Η δημιουργία του Σωματείου σας, από εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, σαν πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου έρχεται να  καλύψει το κενό συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που υπήρχε στον χώρο των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. της Χίου.


Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά γιατί η προσπάθεια που ξεκινήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου το 2004 με την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Σωματείου που επιδιώκει να εκφράσει τα συμφέροντα όλων των μισθοσυντήρητων εργαζομένων και απασχολουμένων στα Μ.Μ.Ε. πέρα από συντεχνιακές περιχαρακώσεις και διαχωρισμούς, αποτέλεσε παράδειγμα για εσάς σήμερα.


Ιδιαίτερα σε μια συγκυρία, όπως την σημερινή, που οι εργοδότες με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης προσπαθούν να καταργήσουν εργασιακά δικαιώματα, να συμπιέσουν τους όρους αμοιβής της εργασίας προς τα κάτω, να εφαρμόσουν ελαστικά ωράρια, να μην τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κ.α.
Η απάντηση όλων μας πρέπει να είναι συλλογική και όχι ατομική, τη λύση στα προβλήματα δεν θα τη φέρουν αυτοί που τα δημιούργησαν, αλλά ο δικός μας ανυποχώρητος αγώνας, η συσπείρωση γύρω από τα σωματεία, η καθημερινή μάχη να μη μένουν κενό γράμμα οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, οι συλλογικές συμβάσεις, ο συντονισμός των ίδιων των εργαζομένων και των σωματείων, η μαζική συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Πάνω απ όλα δύναμη μας είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η κοινή δράση όλων των εργαζομένων. 


 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. εύχεται καλή επιτυχία στις αρχαιρεσίες της Τετάρτης 8 Ιουλίου για την εκλογή του πρώτου Διοικητικού σας Συμβουλίου. 


Από το Διοικητικό Συμβούλιο


  ο πρόεδρος                                                                     η γενική γραμματέας
Θράσος Αβραάμ                                                                     Θάλεια Βουγδή