Αρχική Πολιτισμός Euroclassica – Ομηρική Ακαδημία: ξεκινούν 12/7 οι εργασίες

Euroclassica – Ομηρική Ακαδημία: ξεκινούν 12/7 οι εργασίες

56

 Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά η EUROCLASSICA (Όμιλος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Καθηγητών Κλασικών Γλωσσών και Πολιτισμών) και η ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ πραγματοποιούν την ετήσια παγκόσμια φιλολογική συνόδου τους.
     Οι εργασίες της Ομηρικής Ακαδημίας πραγματοποιούνται από τις 12 μέχρι 19 Ιουλίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου και τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ έχουν την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου και του Δήμου Χίου.
Συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Διδάκτορες, Ερευνητές, φοιτητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και από ολόκληρο τον κόσμο.
Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στα Ομηρικά έπη και στην ελληνική γραμματεία. Στη διαχρονική ροή της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού ενώ παράλληλα θα μάθουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τοπικά ήθη και έθιμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις θα επισκεφθούν μεταξύ άλλων την Ακρόπολη και το νέο της Μουσείο, ενώ στη Χίο θα επισκεφθούν τη Δασκαλόπετρα όπου κατά την παράδοση δίδαξε ο Όμηρος τους μαθητές του Ομηρίδες και τη Βολισσό όπου η παράδοση θέλει να ήταν το σπίτι του.
 Από επιστημονικής πλευράς το συνέδριο περιλαμβάνει τρεις κύκλους σπουδών: 1) Τμήμα Ελληνιστών με κύριο θέμα: «Ο Όμηρος στον Κόσμο», 2) Τμήμα φοιτητών με θέμα: «Όμηρος και Παγκόσμια Φιλολογία» και 3) Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού.