Αρχική Νέα Τοπικά Μετά τα εγκαίνια και πάλι διακοπές από τη ΔΕΗ

Μετά τα εγκαίνια και πάλι διακοπές από τη ΔΕΗ

10

 Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι φανφάρες από τα εγκαίνια των νέων μονάδων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κοντάρι και ξανάρχισαν οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
   Η χθεσινοβραδινή διακοπή, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι και 2 ώρες μετά, προκάλεσε εκνευρισμό σε πολίτες και καταστηματάρχες που είδαν τη μειωμένη κίνησή τους να γίνεται ακόμα χειρότερη.
   Παράλληλα με την αγωνία που μας διακατέχει όλους μήπως και υπάρξουν καταστροφές μηχανημάτων από την εναλλαγή τάσης που παρατηρείται κατά την επαναηλεκτροδότηση.
   Σε όλη αυτή τη διαδικασία η ΔΕΗ τηρεί σιγή ιχθύος μην δίνοντας πληροφορίες για το που οφείλονται αυτές και μην απαντώντας καν στα τηλέφωνα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που κάναμε χθες στη Δ».
   Την αγανάκτησή του μας εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Δηράκης. «Κάναμε τη γιορτή και τα πανηγύρια και από την επόμενη μέρα άρχισαν τα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Δηράκης.
   Πιο διαλεκτικός ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ζαννίκος σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μέχρι να γίνει η εναρμόνιση των νέων μηχανών, ενώ όπως είπε πιθανόν να οφείλονται οι διακοπές και στο δίκτυο (χωρίς να έχει όμως και ο ίδιος κάποια επίσημη ενημέρωση).
   Σε ότι αφορά τις ζημιές που σημειώνονται σε ηλεκτρονικές κυρίως συσκευές ο κ. Ζαννίκος σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή του νομικού πλαισίου ώστε να αποζημιώνονται όταν η βλάβη οφείλεται στα προβλήματα της ΔΕΗ.
  
   αναδημοσίευση: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 10/7/2009