Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: πάρτε πίσω τις αυξήσεις στα τροφεία παιδικών σταθμών

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: πάρτε πίσω τις αυξήσεις στα τροφεία παιδικών σταθμών

6

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣΗ δημοτική Αρχή Ομηρούπολης για πολλοστή φορά απέδειξε ότι όντως έχει υπόγειο έργο, γιατί ακριβώς καθημερινά αποδεικνύεται στο φως της μέρας, η αντιλαϊκή της πολιτική.
 Δεν δίστασε μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση, που πρώτα και κύρια πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά και όχι τα κέρδη των μεγιστάνων του πλούτου που τη δημιούργησαν, να επιβάλλει υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία του παιδικού σταθμού με κατώτερο ποσό τα 35 ευρώ για τους μέχρι 25000 ευρώ εισόδημα-έδιναν 15 ευρώ άρα πάνω από διπλασιασμό αύξηση-  80 ευρώ στους «προνομιούχους» των 25000 έως 80000ευρώ ετήσιο εισόδημα, δηλαδή έναν μισθοσυντήρητο δημόσιο ή ιδιωτικό υπάλληλο μέχρι και δυο εργαζόμενους γονείς, 100 ευρώ για εισόδημα πάνω από 80000 ευρώ και 150 ευρώ για εισοδήματα πάνω από 100000 ευρώ λες και θα έρθουν αυτά τα εισοδήματα στον παιδικό σταθμό του Βροντάδου.
      Αν μάλιστα κάποιος γονέας δεν έχει ασφαλιστικό φορέα, τότε πληρώνει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα πχ η γυναίκα ενός εμπόρου που δεν ασφαλίζεται!
      Να σημειωθεί ότι η απόφαση διανθίζεται από απαράδεκτες κρίσεις που αφορούν «γονείς με δύο αυτοκίνητα και κότερα» θυμίζοντας εφορία και όχι εκπαιδευτικό και προνοιακό ίδρυμα.
      Καταγγελτέο επίσης είναι το γεγονός ότι τίποτα από αυτά δε συζητήθηκε στο ΔΣ του παιδικού σταθμού, πλην κάποιων αυξήσεων υποτίθεται μηδαμινών για τους διοικούντες στα μεγάλα κλιμάκια και τις οποίες πάντα  καταψηφίζουμε χωρίς ενδοιασμό.
      ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!!!
      Πιστοί στην φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής , «μαγείρεψαν» τις αυξήσεις με πολλαπλούς στόχους.
* Να λειτουργήσουν τα ακριβά τροφεία αποτρεπτικά για τους γονείς που έχουν οικονομικά προβλήματα, στην ουσία στην πλειοψηφία τους.
* Να μετακυλήσουν τα κόστη αυτής της αρμοδιότητας στην πλάτη των γονιών αφού δεν έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν λεφτά από την κυβέρνηση τους και είναι νεροκουβαλητές της.
* Να ξεμπερδεύουν σταδιακά μια και καλή με αυτές τις υπηρεσίες, που όπως έχει ψηφίσει και η πλειοψηφία της ΚΕΔΚΕ και επιτάσσουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, πρέπει να είναι ανταποδοτικές και μόνον.
      Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτή την πολιτική της δημοτικής Αρχής.
      Ζητάμε  έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ του σταθμού για να παρθούν πίσω οι αυξήσεις.
      Καλούμε τους γονείς να προβούν σε κινητοποιήσεις  για να αντισταθούν στο χαράτσωμά τους. ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!
      Εάν η δημοτική αρχή κόπτεται για να πληρώνουν τα «ακριβά βαλάντια» να απευθυνθεί στην κυβέρνησή της, στις κυβερνήσεις του δικομματισμού γενικότερα και να ζητήσει 45% φορολόγηση των επιχειρηματιών, τραπεζιτών εφοπλιστών και λοιπών αναξιοπαθούντων της χώρας μας και όχι να λειτουργεί με τη λογική των δήθεν ρετιρέ που αποπροσανατολίζει από το πρόβλημα και που καταλήγει το μάρμαρο να το πληρώνουν τα χαμηλά στρώματα των δημοτών μας.
      Η δυνατότητα των γονέων να πηγαίνουν τα παιδιά του σε παιδικούς σταθμούς είναι δικαίωμα τους πρέπει να παρέχεται εντελώς δωρεάν και να αποτελεί ευθύνη του κράτους και των δομών του, ιδιαίτερα δε να ενταχθούν στο υπουργείο Παιδείας.
      Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το ανοσιούργημα που διέπραξαν οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στην ΚΕΔΚΕ σε αγαστή συνεργασία με την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, όταν αποδέχτηκαν αυτή η αρμοδιότητα να περάσει στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
      Για άλλη μια φορά απαιτούμε:
      ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
      ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ
      ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
     
      10-7-2009