Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπ. Τσουρή: θα φέρουμε στη Βουλή το θέμα της υγείας στην Αμανή

Ελπ. Τσουρή: θα φέρουμε στη Βουλή το θέμα της υγείας στην Αμανή

17


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.Χίος, 10 Ιουλίου 2009


Δελτίο Τύπου


Μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, θα μεταφερθεί στη Βουλή η κραυγή απόγνωσης του Δημάρχου Αμανής, για την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.
Για λόγους ιστορικούς, υπενθυμίζουμε:


1. Το ιατρείο Βολισσού είχε χαρακτηριστεί ως Πολυδύναμο, το 2003, ακριβώς, επειδή κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση και αναβάθμισή του. Έκτοτε, οι αρμόδιοι φρόντισαν να μείνει στα χαρτιά.


2. Οι συνθήκες των υπηρεσιών υγείας, στην Αμανή, ήταν αντικείμενο Ερώτησης από τη βουλευτή Χίου, το Νοέμβριο του 2007. Στη συνέχεια, με επιτόπια επίσκεψή της, τον Απρίλιο του 2008, διαπίστωσε, από πρώτο χέρι, ότι η εικόνα εξωραϊσμού της κατάστασης, που είχε δώσει το Υπουργείο, με την απάντησή του, απλώς, δεν ίσχυε. Σχετικά, είχε δημοσιοποιηθεί Δελτίο Τύπου.


3. Στις 17 Φεβρουαρίου 2009, είχε υποβληθεί Ερώτηση, σχετική με τις καθυστερήσεις στην πλήρωση θέσεων αγροτικών ιατρών, στην οποία το Υπουργείο αναγνώρισε ότι: «έχουν δημιουργηθεί κάποια κενά στην κάλυψη των Περιφερειακών Ιατρείων του Ν. Χίου» και δεσμεύτηκε ότι: «θα καλυφθούν άμεσα».
Δυστυχώς, δύο χρόνια μετά, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, σε μια περιοχή, η οποία βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη, ακόμα και για τα αυτονόητα. Φαίνεται ότι το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών από τη Χίο και, ειδικότερα, από το Δήμο Αμανής δεν έφθασε στους αποδέκτες του.
Επειδή κάποιοι προγραμματίζουν εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ας φροντίσουν να το παραλάβουν.