Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στη Μπέλα Βίστα: Ζητούν ανάπλαση με γκρέμισμα του κτηρίου...

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στη Μπέλα Βίστα: Ζητούν ανάπλαση με γκρέμισμα του κτηρίου ΝΟΧ

8

 Το θέμα των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Χίου στη Μπέλα Βίστα φέρνουν με επιστολή τους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο οι περίοικοι. Συγκεντρώνοντας υπογραφές σημειώνουν ότι το κτίριο είναι αυθαίρετο και η εγκατάλειψη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια το καταστούν επικίνδυνο για τα παιδιά τους και γενικά τους επισκέπτες της περιοχής.
   Με σαφέστατη αιχμή προς το Δήμο Χίου αλλά και το Λιμενικό Ταμείο στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η περιοχή, οι κάτοικοι τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε κάθε νόμιμο δικαίωμα τους αν δουν ότι συνεχίζεται η αδιαφορία και η περιοχή δεν αναπλάθεται.
   Αναλυτικά στην επιστολή σημειώνονται τα εξής:
   «…Παλαιότερα είχαμε την τύχη,  το προνόμιο αν θέλετε να γειτνιάζουμε με τις εγκαταστάσεις αυτές, οι οποίες ομολογουμένως ήταν πρωτοποριακές για την εποχή τους, κόσμημα για την πόλη μας και όταν γίνονταν χρήση τους από το ΝΟΧ ήταν σε άριστη κατάσταση.
   Οι περισσότεροι από μας μεγαλώσαμε στο χώρο αυτό, αθληθήκαμε, έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια και η σημερινή του εικόνα πέρα από το ότι μας πληγώνει θεωρούμε ότι υποβαθμίζει την άλλοτε αξιοζήλευτη περιοχή μας, αλλά και προσβάλλει την εικόνα της πόλης μας.
   Μετά τη λειτουργία του ιωνικού κολυμβητηρίου στο Κοντάρι, σταμάτησε η όποια συντήρησή τους, με αποτέλεσμα λόγω της αχρησίας τους αλλά και της γειτνίασης τους με τη θάλασσα να παρουσιάσουν μεγάλη φθορά καθιστώντας το χώρο όχι μόνο επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των περαστικών ή επισκεπτών, αλλά και εστία μόλυνσης με την συγκέντρωση σκουπιδιών και περιττωμάτων.
   Εκεί που παίζαμε εμείς, τώρα δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να πλησιάσουν, αφού συχνά μεγάλα κομμάτια από το εξωτερικό του κτιρίου αποσπώνται και πέφτουν με πάταγο. Είναι καθαρά θέμα τύχης το ότι μέχρι τώρα δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα. Αιχμηρά αντικείμενα και σκουπίδια υπάρχουν πεταμένα παντού, ενώ ο χώρος έχει αναδειχτεί σε βασίλειο των ποντικών.
   Από καιρό θέλαμε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, αφού είναι σε όλους  γνωστό ότι το κτήριο είναι αυθαίρετο αλλά υπάρχει και σχετική απόφαση για κατεδάφισή του η οποία για ευνόητους λόφους δεν εφαρμόζεται. Κάναμε όμως υπομονή μήπως και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο μετά τις τόσες εξαγγελίες που κατά καιρούς διαβάζαμε στον τύπο.
   Η υπομονή μας όμως και η καλή μας θέληση, πιθανόν να νομίσθηκαν  σαν αδιαφορία για την απαράδεκτη κατάσταση και καμία προσπάθεια βελτίωσης δεν υπήρξε. Έτσι μετά το ενδιαφέρον που έδειξε ο κ. Νομάρχης, ελπίζουμε ότι θα δοθεί άμεσα κάποια λύση, αρκεί να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και καλή θέληση από όλους όσοι εμπλέκονται.
   Σε διαφορετική περίπτωση αν διαπιστώσουμε πάλι αδιαφορία από αυτούς που πρώτοι έπρεπε να κόπτονται για την ανάπλαση του χώρου, βιτρίνα της πόλης μας, δεν θα κάνουμε πλέον υπομονή και θα προχωρήσουμε στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αφού πέρα από την υποβάθμιση των περιουσιών μας, έχει να κάνει με την υγεία μας αλλά και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής».
   Ακολουθούν οι υπογραφές των κατοίκων που μάλιστα σημειώνουν ότι το κείμενο το στέλνουν με αφορμή τη σύσκεψη που θα πραγματοποιούταν στη νομαρχία και τελικά αναβλήθηκε.