Αρχική Απόψεις Aρθρα Odysseas- blogspot: Τι έγινε με τις παραλίες του Δήμου Αμανής; Θα απαντήσει...

Odysseas- blogspot: Τι έγινε με τις παραλίες του Δήμου Αμανής; Θα απαντήσει κανείς;

23

 Τι έγινε με τις παραλίες του Δήμου Αμανής; Θα απαντήσει κανείς;


Η κρίση έχει επηρεάσει τον τουρισμό σ’ όλο το μήκος και πλάτος της Ελλάδος. Φυσικό ήταν να μη μείνει ανεπηρέαστη η Χίος. Βέβαια, έχουμε περιπτώσεις που δεν έχουν επηρεαστεί μόνο από την κρίση, αλλά και από άλλους …παράγοντες.
Τρανό παράδειγμα, είναι οι δύο από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Χίου, που από 15 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου κατακλύζονται από κόσμο.
Πρόκειται για παραλίες που υπάγονται στο Δήμο Αμανής και συγκεκριμένα, βρίσκονται στη Βολισσό.
Τα Λευκάθια, που είναι ίσως η ωραιότερη παραλία του νησιού, πρόπερσι σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που είχε γίνει από το Δήμο Αμανής, είχε δοθεί σε ιδιώτη να την εκμεταλλεύεται έναντι του ποσού των 26.000 ευρώ. Φέτος, που έφτασε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός, στον οποίο υπήρχε μια και μοναδική προσφορά; Στο ποσό των 2.000 ευρώ. Ναι, η ωραιότερη, παραλία του νησιού, και για να μη μας πει κανείς υπερβολικούς, σίγουρα η ωραιότερη στη Βόρεια Χίο, δόθηκε στον ιδιώτη, έναντι τιμήματος, μόνο 2.000 ευρώ. Ο ιδιώτης, θα εκμεταλλευτεί την παραλία τοποθετώντας ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ θα έχει δικαίωμα να βάζει δυνατή μουσική, προκειμένου να προσελκύει τον κόσμο, δίνοντας αυτό το ποσό.
Η δεύτερη παραλία, είναι η Γωνιά. Αυτή είχε δοθεί πρόπερσι επίσης, από το Δήμο Αμανής, έναντι 16.000 ευρώ. Με τι πόσο δόθηκε φέτος; Μόνο 1.600 ευρώ. Σίγουρα τα ποσά που είχαν δοθεί στο παρελθόν, ήταν υπερβολικά, στο σύνολο τους 42.000 ευρώ, για δύο παραλίες που βρίσκονται στη Χίο και όχι σ’ ένα νησί απ’ αυτά που θεωρούνται ότι είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
Όμως και το ποσό των 3.600 ευρώ, το οποίο είναι μόνο το 8% των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν πέρσι, σε συνδυασμό ότι δόθηκε μια μόνο προσφορά για τις παραλίες αυτές, κρύβει σοβαρά ερωτηματικά.
-Γιατί ο Δήμος Αμανής δεν αποφάσισε την επανάληψη του διαγωνισμού, αφού υπήρξε μόνο μια προσφορά, η οποία μάλιστα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως και η πιο συμφέρουσα για το Δήμο.
-Με ποιον τρόπο δημοσιοποίησε ο Δήμος Αμανής τις ημερομηνίες και τις προδιαγραφές του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις παραλίες Λευκάθια και Γωνιά και είχε μόνο μια προσφορά για την κάθε παραλία;
-Άραγε πήρε ο Δήμος εγγυήσεις, ότι οι τιμές των προϊόντων, που θα προσφέρονται από τις δύο καντίνες θα είναι ανάλογες των χρημάτων που έδωσαν στο Δήμο οι δύο επιχειρηματίες;
Διότι πέρσι σε παράπονα του κόσμου, έλεγαν ότι έδωσαν πολλά στο Δήμο για να πάρουν τις παραλίες. Φέτος που τα χρήματα είναι πολύ λίγα, οι τιμές στις καντίνες θα είναι ανάλογα μειωμένες;
Ερωτήσεις που σίγουρα θα μείνουν αναπάντητες, αφού αυτό που συνέβη είναι πέρα για πέρα …παράλογο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: //odysseaschios.blogspot.com