Νέα εξόρμηση αναγέννησης του Συνδέσμου Φίλων του Κάμπου

  53

   Μια νέα εξόρμηση αναγέννησης του Συνδέσμου Φίλων του Κάμπου αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου στη λέσχη των φίλων των Οινουσσών.
  Ο εκλεγείς πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Παναγιώτης Βαρλάς, στην εισαγωγή της ομιλίας του, τόνισε:
  Ο Σύλλογος πέρασε μια κρίση. Το ενδιαφέρον ήταν κάπως μειωμένο. Χρειάζεται τώρα
  μια μεγάλη κινητικότητα, για να σώσουμε ένα μνημείο, τον κάμπο, που κινδυνεύει να γίνει «πατατοχώρι».
  Μετά την έκθεση των πεπραγμένων και εισηγήσεις μελών, η βασικότερη των οποίων ήταν της κ. Φανής Ανερούση, ακολούθησαν αρχαιρεσίες κατά τις οποίες ανανεώθηκε κατά το ήμισυ περίπου, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου.
  Οι εκλεγέντες, που θα καταρτιστούν σε σώμα την προσεχή Τετάρτη 27 Μαΐου, είναι κατά αλφαβητική σειρά:
  -Φανή Ανερούση, Παναγιώτης Βαρλάς, Θεανώ Βογιατζή, Γιάγκος Δρακόπουλος, Γιώργος Πλακωτάρης, Θωμάς Καραμουσλής, Μαρία Κιντή, Αργύρης Κοκκινάκης, Τίνα Μαρτάκη, Λεωνίδας Μυλωνάδης, Κάτια Φραγκάκη. Αναπληρωματική Στέλλα Λιτσάκη-Κριτάκη.
  Ο πρόεδρος Λεωνίδας Μυλωνάδης τόνισε μεταξύ άλλων:
  «Παρά τις δυσκολίες που οφειλόταν σε φόρτο εργασίας ορισμένων από εμάς, ο Σύνδεσμός μας λειτούργησε κανονικά, συμμετείχε στα δρώμενα που αφορούσαν το παρόν και το μέλλον του Κάμπου και έκανε ενέργειες, προτάσεις και δημοσιεύσεις.
  Θεωρούμε ότι ο σκοπός του Συνδέσμου μας, να προβάλει τον Κάμπο και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και τους αρμοδίους, επιτεύχθηκε κατά πολύ με τη δημοσιότητα που ακολούθησε τριών σημαντικών εκδηλώσεων μας.
  Και κατέληξε τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ΔΣ με μέλη που να διαθέτουν χρόνο για μια καλύτερη και αποδοτικότερη οργάνωση του Συνδέσμου μας.
  Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Φανή Ανερούση αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην πολυτιμότητα του κήπου, για την οποία η περιοχή του Κάμπου ήταν φημισμένη από τον 16ο αιώνα.
  Βασικό χαρακτηριστικό του Κάμπου είναι οι κήποι. Επίσης, τόνισε ότι η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και η παραγωγή-διάθεση καθίστανται όλο και περισσότερο προβληματική.
  Επίσης, αναφέρθηκε στις δύο διακηρύξεις του υπουργείου Πολιτισμού και του ΥΠΕΧΩΔΕ, με τις οποίες αναγνωρίζεται επίσημα η σημασία του Κάμπου και επιβάλλεται η προστασία και η διατήρησή του. Και έκανε διάφορες προτάσεις τις οποίες, θα πρέπει να μελετήσει το νέο ΔΣ.

   

  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: //odysseaschios.blogspot.com