Αρχική Νέα Τοπικά Απόφαση ΥΠΕΣΔΔΑ για σφράγιση καταστημάτων από τη Δημοτική Αστυνομία

Απόφαση ΥΠΕΣΔΔΑ για σφράγιση καταστημάτων από τη Δημοτική Αστυνομία

6

 Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε απόφαση η οποία αφορά τη διαδικασία σφράγισης καταστημάτων και επιχειρήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία.
Σύμφωνα με αυτήν, η σφράγιση καταστήματος ή επιχείρησης δικαιοδοσίας του δήμου ή της κοινότητας στην οποία ανήκει το κατάστημα ή η επιχείρηση, διενεργείται από τη Δημοτική Αστυνομία μετά από έγγραφη εντολή του δημάρχου ή του προέδρου κοινότητας.
Η εντολή σφράγισης επιδίδεται στον νόμιμο εκπρόσωπο ή σε υπάλληλο της επιχείρησης από τη Δημοτική Αστυνομία πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, προκειμένου να γίνει δυνατή η απομάκρυνση από το κατάστημα ή την επιχείρηση των ευπαθών προϊόντων και τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων της επιχείρησης.
Η σφράγιση εκτελείται, την ημέρα που έχει οριστεί, από τουλάχιστον δύο δημοτικούς αστυνομικούς και κατά τη διαδικασία της σφράγισης σφραγίζονται όλες οι είσοδοι του καταστήματος.
Η αποσφράγιση του καταστήματος πραγματοποιείται αυτεπαγγέλτως από τη Δημοτική Αστυνομία μετά τη λήξη της χρονικής διάρκειας της σφράγισης. Σε περίπτωση που αυτή απαιτείται να πραγματοποιηθεί πριν τη λήξη της διάρκειας απαιτείται έγγραφη εντολή από το αρμόδιο όργανο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ  
 
Σ.σ.: Αρα στην περίπτωση του νομού μας και συγκεκριμένα στο Δήμο Χίου, με τα τόσα προβλήματα ηχορύπανσης, η Δημοτική Αστυνομία μετά από έγγραφη εντολή του Δημάρχου Παντελή Βρουλή θα έχει την ευθύνη για κλείσιμο καταστημάτων.