Αρχική Απόψεις Aρθρα Νικόλαος Παπαδόπουλος: κακή η στελέχωση των υπηρεσιών στο νησί για τον τουρισμό

Νικόλαος Παπαδόπουλος: κακή η στελέχωση των υπηρεσιών στο νησί για τον τουρισμό

27

 Επιστολές αναγνωστών

 

Αγαπητοί Κύριοι,
Τις τελευταίες ημέρες διαβάζοντας στον τοπικό τύπο και ακούγοντας από τα τοπικά ΜΜΕ περί της μείωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί μας κατά 26% έναντι της ήδη μειωμένης περσυνής, εκπλήσσομαι με την έκπληξη που διατυπώνουν κάποια μερίδα του τοπικού τύπου, λες και δεν το περίμεναν, λες και δεν ήταν αναμενόμενο.
Καλά, δεν μπορούν να αντιληφθούν το απλό? δηλαδή, το ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία παγκοσμίως είναι ο τουρισμός. Λοιπόν, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος τον τουριστικό τομέα τον στελεχώνει με άτομα με γνώσεις στο αντικείμενο που μέσα από τον στίβο του ποιος θα κερδίσει περισσότερο έχουν τις γνώσεις να διεκδικούν. Πάμε κι εμείς, ο Νομός μας εννοώ , με ποια στελέχη, με τι γνώσεις στο αντικείμενο του τουρισμού? ΜΗΔΕΝ.
Κι ενώ από ότι έχω μάθει υπάρχουν τόσο στο Δήμο Χίου όσο και στην Νομαρχία Χίου στελέχη Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ και μάλιστα με γνώσεις στον τουρισμό επιπέδου ΜΑΣΤΕΡ, οι πολιτικές ηγεσίες της πόλης μας και του Νομού μας εμμένουν να διατηρούν στον τομέα του τουρισμού ανειδίκευτες, αμόρφωτες, αστελέχωτες κυρίες, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να τρέχουν στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις ανά την Ευρώπη, για προσωπικό όφελος και για να κάνουν τα προσωπικά τους ψώνια.
Και μετά όλοι με έκπληξη αναρωτιόμαστε  γιατί έχει μείωση η τουριστική κίνηση στο Νομό μας , όταν όλοι οι υπόλοιποι Νομοί διατηρούν σταθερή την τουριστική τους κίνηση.

 

Με τιμή και σεβασμό
Παπαδόπουλος Νικόλαος

Σ.σ. chiosnews.com: νομίζουμε ότι είναι μια πολύ εύκολη τακτική η κριτική σε όσες (και όσους) αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν το περίπτερο ενός Δήμου ή του νομού στην όποια τουριστική έκθεση. Εκεί ποια ο ρόλος είναι κυρίως διεκπεραιωτικός.
Οι αποφάσεις για την πολιτική όμως που θα χαραχτεί έχουν ληφθεί πολύ πιο νωρίς είτε από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, είτε σε επίπεδο Νομαρχίας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
Εκεί κατά την άποψή μας φίλε αναγνώστη πρέπει να γίνει ουσιαστική δουλειά και πρέπει οι αποφάσεις της ΝΕΤΠ να δεσμεύουν και τις πολιτικές αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των ΟΤΑ α’ βαθμού του νομού σε ό,τι έχει σχέση με τον τουρισμό. Οι αιρετοί μας επίσης έχουν δικαίωμα από το νόμο να επιλέγουν τους ειδικούς συμβούλους. Ας είναι αυτός με master στα τουριστικά αν πράγματι επιθυμούν να φέρουν κάτι “φρέσκο” στο τουριστικό πρόσωπο της Χίου.
Αλλιώς είναι σαν την παροιμία που λέει ότι αντί για το γαϊδαρο, εμείς χτυπάμε το σαμάρι.