Σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στο Γραφείο του Νομάρχη Χίου

  4


  Αντι να πραγματοποιηθεί μια συνέντευξη τύπου ώστε να απαντηθούν και ερωτήματα που αφορούν τα σχολικά κτίρια,όπως γιατί για παράδειγμα έχει κολλήσει η μεταβίβαση του οικοπέδυ που δωρίζει η ιερά Μητρόπολη για το λύκειο στα βόρεια του Δήμου Χίου, η Ν.Α.Χ. μας ενημερώνει με το παρακάτω δελτίο τύπου ότι έγινε σύσκεψη με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ…:
   

  “Σύσκεψη για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων σχολικών υποδομών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 στο Γραφείο του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, με αφορμή την επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Αγιάσογλου, ο οποίος βρέθηκε στη Χίο για το σκοπό αυτό.
  Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ομηρούπολης κ. Μαλαφής, ο Δήμαρχος Καρδαμύλων κ. Μελιτζάνης, ο αντιδήμαρχος Χίου αρμόδιος για θέματα παιδείας κ. Αμέντας και ο νομαρχιακός σύμβουλος και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας κ. Νύκτας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

  Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω θέματα:
  – Όσον αφορά στα έργα που έχουν προτείνει οι Δήμοι και τα οποία πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από ΣΔΙΤ (Συμβάσεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα), ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ ενημέρωσε ότι τα συγκεκριμένα έργα, δηλαδή το Κλειστό Γυμναστήριο στα Καρδάμυλα, το Λύκειο στη βόρεια πλευρά της πόλης και η  νέα πτέρυγα του Λυκείου Βροντάδου, μπορούν να δημοπρατηθούν μέχρι το Νοέμβριο, εφόσον αποσταλούν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  – Αναφορικά με το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων, κ. Αγιάσογλου τόνισε ότι  θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του, από πιστώσεις του ΟΣΚ.
  – Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του Ειδικού Σχολείου και οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΟΣΚ, Δήμου Χίου  και Ν.Α. Χίου για την κατασκευή.
  – Τέλος, ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε ήταν η εξεύρεση λύσης όσον αφορά τα τοπικά ρυμοτομικά που σχετίζονται με τα 6 νέα νηπιαγωγεία που πρόκειται να κατασκευαστούν στο νομό.
  Τόσο ο Νομάρχης Χίου όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, και δεσμεύθηκαν για συνεχή προσπάθεια με στόχο τη βελτίωση των σχολικών υποδομών του Νομού. Ο κ. Λαμπρινούδης ευχαρίστησε τον κ. Αγιάσογλου και του προσέφερε ένα αναμνηστικό από τη Χίο.


  Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου”