Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Πρόταση ΠΑΣΟΚ για Πράσινη Ανάπτυξη: Συνέτευξη τύπου της βουλευτή Σ. Μερεντίτη

Πρόταση ΠΑΣΟΚ για Πράσινη Ανάπτυξη: Συνέτευξη τύπου της βουλευτή Σ. Μερεντίτη

14


 «Όλες οι μελέτες μας δείχνουν ότι το περιβάλλον αλλάζει με καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο. Για αυτό καλούμαστε με επιστημονικές έρευνες να καταδείξουμε ότι μπορεί να σωθεί ο πλανήτης. Στα πλαίσια εμπλέκεται η πρότασή μας για την πράσινη ανάπτυξη. Πρόκειται για μια οικονομική θεώρηση στην οποία οι έννοιες ποιότητας ζωής και περιβάλλον συνυπάρχουν. Δεν είναι ανταγωνιστικά. Αλλά συμπληρώνει η μία έννοια την άλλη και δρουν αλληλένδετα». Με αυτή την ανάλυση για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τη θέση του κόμματος.
   Μάλιστα για τη συνέντευξη προτιμήθηκαν τα γραφεία της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στα Θυμιανά, όπου και συγκεντρώθηκαν πολλά τοπικά στελέχη και από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
   «Η πράσινη ανάπτυξη σέβεται το περιβάλλον και προσπαθεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής για να φέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη», είπε, ενώ μιλώντας ιδιαίτερα για τα νησιά μας η κα βουλευτής τόνισε ότι είναι ο αέρας, το φως, το περιβάλλον, οι αρχαιότητες και ο πολιτισμός μας.
   Αναφερόμενη για τα θέματα της ενέργειας η κα Μερεντίτη σημείωσε ότι «στόχος μας είναι μέχρι το 2020 το 20% της ενέργειας να προέρχεται από ήπιες πηγές ενέργειες. Προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο, να βελτιώσουμε προτάσεις, να τις συμπληρώσουμε -ποτέ δογματικά.- γιατί μας ενδιαφέρει το περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά.
   Σε σχετική ερώτηση για το πόσο το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που δεν σέβονται το περιβάλλον, η βουλευτής Τρικάλων ήταν κατηγορηματική 
   «Είναι ξεκάθαρο το μήνυμά μας. Πάνω από όλα βάζουμε το περιβάλλον, γιατί πιστεύουμε ότι θα μας δώσει μια άλλη δυναμική και επομένως δεν θα υποχωρήσουμε στα συμφέροντα. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον»,  σημείωσε.
   Σε ερώτησή μας για το θέμα του προγράμματος των φωτοβολταϊκών πάρκων και κατά πόσο θα μπορεί να στηριχτεί σε νησιά που δεν είναι συνδεδεμένα με τον ηπειρωτικό ιστό της ΔΕΗ, η κα Μερεντίτη σημείωσε οι επενδύσεις δεν προχωρούν λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και ενός αλαλούμ που υπάρχει στις αδειοδοτήσεις.
   «Χρειάζεται ένας νέος ενεργειακός σχεδιασμός και πρώτον θέλει να έχει αρετή και τόλμη. Να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και η παρούσα κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα», τόνισε η κα Μερεντίτη.
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14/7/2009 (DIMOKRATIKI.ORG)
Του Θοδωρή Πυλιώτη