Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΧΟΛΙΟ της Ν.Ε. Χίου του Κ.Κ.Ε.: «Ο λαός και γνώση και μνήμη...

ΣΧΟΛΙΟ της Ν.Ε. Χίου του Κ.Κ.Ε.: «Ο λαός και γνώση και μνήμη έχει…», με αφορμή τη συν. τύπου του ΠΑΣΟΚ για την “πράσινη ανάπτυξη”

14


  Προκαλεί θυμηδία το περίσσευμα  υποκρισίας, που βγαίνει απ’τη συνέντευξη των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, παρουσία της βουλευτή κ.Μερεντήτη, για το μοντέλο της Πράσινης Ανάπτυξης που παραχώρησαν στο Δήμο του Αγ. Μηνά.
     Ο λαός του νησιού μας και μνήμη και κρίση έχει από την 20ετή διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες των κυβερνήσεών του…
     Ο δήμος Αγ. Μηνά και ειδικά οι περιοχές του , Κοντάρι και Καρφάς, βίωσαν και βιώνουν τα οράματα και τις αξίες στο όνομα του καπιταλιστικού κέρδους.
     Πραγματικά συμβολική η επιλογή της περιοχής που έδωσαν τη συνέντευξη , γιατί αποτελεί το μνημείο κακοποίησης του περιβάλλοντος απ’την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την αξιοποίηση του περίφημου αναπτυξιακού Νόμου 1262/82 , με τον οποίο κατασκευάστηκε το έκτρωμα του τουριστικού μοντέλου του Καρφά, βεβηλώνοντας και καταστρέφοντας μια από τις πιο φυσικές ομορφιές του νησιού μας, παράλληλα με την κατασπατάληση εκατομμυρίων δραχμών από τους ημέτερους επενδυτές του τσιμέντου. (Εδώ φαίνεται το όραμα του χωροταξικού σχεδιασμού όπου συνυπάρχουν το εργοστάσιο της ΔΕΗ, μηχανουργεία, πολυκαταστήματα, μάντρες αυτοκινήτων, νέα εμπορικά κέντρα και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του νησιού)
     Αποκορύφωμα φίλων προσκείμενων σ’αυτούς είναι η συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα τσιμεντοποίηση και καταπάτηση της παραλίας του Αμπι.
     Κανένας δεν μπορεί να ξεχνά τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στα οποία πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και  που’χουν αφήσει διαχρονικά το στίγμα τους στο νησί:
> Την εγκατάσταση δεκάδων ιχθυοκαλλιεργειών ακόμα και σε κλειστούς κόλπους π.χ. Πάρπαντα Καρδαμύλων και Λαγκάδα κ.α.
>  Την επέκταση αεροδρομίου προς την πλευρά της πόλης
>  Την κατασκευή του φράγματος το Γεφύρι της Κόρης, που γειτνιάζει με το σκουπιδότοπο
> Την τοποθέτηση του σκουπιδότοπου του δήμου Χίου στο υπογάστριο της υδατολεκάνης του Κορακάρη
> Την καταστροφή του Κάμπου
> Την προσπάθεια δημιουργίας περιφερειακού του Κάστρου από την πλευρά της θάλασσας, με το μπάζωμα και την τσιμεντοποίηση
> Τη δημιουργία της περίφημης σωλήνας του Ναγού
> Την προσπάθεια εγκατάστασης 180 ανεμογεννητριών στο Αίπος για την εταιρία ΡΟΚΑΣ
> Την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού στην είσοδο της Πόλης.
     Ατέλειωτος ο κατάλογος από τα έργα  και τις ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Όσο για την πράσινη ανάπτυξη που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο  από τους Οικολόγους Πράσινους και το ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για το μεγάλο φαγοπότι της «πράσινης μπίζινας» που εξήγγειλε η Ε.Ε. προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
     Το Κ.Κ.Ε. καλεί το λαό να ενδυναμώσει τους αγώνες του για να μη περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιπεριβαλλοντικά σχέδια των πολιτικών εκπροσώπων της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

Χίος 15/07/09