Αρχική Νέα Τοπικά Εξι μήνες απλήρωτοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Εξι μήνες απλήρωτοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

6

  Απλήρωτοι και εν μέσω διακοπών παραμένουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Βρισκόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, με οικογένεια ή χωρίς, περισσότερα από 1.200 άτομα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.
     Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων, στα 58 ΚΕΕ που λειτουργούν συνολικά στη χώρα είναι περισσότεροι από 1.200 οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο του ΙΔΕΚΕ που παραμένουν απλήρωτοι λόγω καθυστέρησης ένταξης των ΚΕΕ από το Γ’ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η εκταμίευση των χρημάτων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 175 περιφερειακά στελέχη, ωρομίσθιοι καθηγητές, προμηθευτές κ.ά.
    
     Τα ίδια και στη Χίο
     Στην προσπάθεια να δούμε τι γίνεται στη Χίο, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Παύλος Καλογεράκης σημείωσε ότι πράγματι ορισμένοι εργαζόμενοι στα ΚΕΕ όπως και ωρομίσθιοι είναι απλήρωτοι για διαφορετικό κατά περίπτωση χρονικό διάστημα.
     Οι εργαζόμενοι, που τους διαβεβαιώνουν ότι θα πληρωθούν μέχρι τέλη Ιουλίου, προειδοποιούν για πορείες διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις. Ανησυχία εκδηλώνουν επίσης και για τις συμβάσεις κάποιων οι οποίες έληξαν στις 30 Ιουνίου και εκκρεμεί το τι θα γίνει με αυτούς.