Αρχική Νέα Τοπικά Προσοχή στα STOP, για να μη θρηνήσουμε θύματα

Προσοχή στα STOP, για να μη θρηνήσουμε θύματα

13

 

Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ stop στη διασταύρωση της οδού Κανάρη με την Ελ. Βενιζέλου (απέναντι από την Εθνική τράπεζα) ήταν η αιτία του –ευτυχώς- ελαφρού τροχαίου που σημειώθηκε χθες το πρωί.
     Μόνιμος κάτοικος Αθηνών ο εποχούμενος που κατευθυνόμενος προς την Προκυμαία παραβίασε το STOP με αποτέλεσμα να χτυπήσει δύο κοπέλες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν πορεία προς το κέντρο. Ευτυχώς η μικρή ταχύτητα και των δύο οχημάτων δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και σύμφωνα με διαβεβαίωση του Διοικητή Τροχαίας Χίου Αντρέα Δαμίρη υπέστησαν οι δύο κοπές μόνο εκδορές.
     Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο STOP για όσους δεν είναι ντόπιοι αρκετές φορές παραβιάζεται, θεωρώντας προφανώς οι εποχούμενοι ότι είναι σε κυριότερη οδική αρτηρία και άρα έχουν την προτεραιότητα.
     Καλό θα ήταν η Δημοτική Αρχή να φρεσκάριζε και το stop που είναι ζωγραφισμένο στο οδόστρωμα, ώστε να γίνεται οπωσδήποτε ορατό.
     Επίσης να σημειώσουμε ότι αρκετό καιρό μετά τη διαμόρφωση των νέων διαβάσεων γύρω από τον κήπο, δεν έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές ενημερωτικές ταμπέλες όπως είχε δεσμευτεί ανακοινώνοντας το έργο ο τέως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δ. Χίου Δημήτρης Πατελίδας.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 16/7/2009

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ