Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Μισετζής: ας ξεχάσουν οι Βρονταδούσοι τον περίπατο στην παραλιακή

Γιάννης Μισετζής: ας ξεχάσουν οι Βρονταδούσοι τον περίπατο στην παραλιακή

11

 Ας ετοιμαστούν οι κάτοικοι του Βροντάδου να κόψουν τον περίπατο στην παραλιακή αλλά και  να χάσουν οριστικά την άπλετη θέα από τα μπαλκόνια τους στο Αιγαίο πέλαγος.


  Ο νομάρχης Χίου ετοιμάζεται να τοποθετήσει πάνω στα ήδη υποβαθμισμένα  ανατολικά Δημοτικά πεζοδρόμια, από τον Αρμένη μέχρι και το Βελωνά,  πυλώνες φωτισμού ύψους 9 ή 7 m ανά 20-28 m. Το πρόσχημα είναι η επικινδυνότητα από την έλλειψη φωτισμού στο οδικό δίκτυο την οποία –επικινδυνότητα- ως γνωστόν η άχρηστη νησίδα γιγάντωσε !!! Προτίθεται μάλιστα να προεκτείνει  την νησίδα μέχρι και τον Αρμένη , με εξαίρεση βέβαια το τμήμα που περνάει  μπροστά από την περιοχή των super markets, όπου έχουν γίνει επίσης πολλά ατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα , όπου θα τοποθετηθούν μόνο ανακλαστικά μεταλλικά στοιχεία στο οδόστρωμα ???????!!!!!!!!!!!


   Αυτή η πράξη είναι περαιτέρω υποβαθμιστική για το περιβάλλον και τους ανθρώπους και έρχεται να εκτελεστεί μέσω μιας ακόμη παράνομης μελέτης , αφού  στερείτε έγκρισης περιβαλλοντικών όρων σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου  1650/1986 και αφού αποτελεί συνέχεια  δύο προηγούμενων   έργων  με διαφορετικούς τίτλους ενώ η κατάτμηση ενός ουσιαστικά ενιαίου έργου απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία περί δημοσίων έργων. Σοβαρός λόγος ακύρωσης του έργου είναι επίσης το γεγονός ότι   η απόφαση για την έγκριση της μελέτης ελήφθη από ενα νομαρχιακό συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία στο οποίο συμμετείχε μέλος της πλειοψηφίας με κώλυμα ασυμβίβαστου !!!! 


   Με απλά λόγια στην συγκεκριμένη περιοχή έπρεπε να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη με ενιαίο προϋπολογισμό, με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τότε να κατασκευαστεί το οποιοδήποτε έργο.


 Η παραπληροφόρηση και η άγνοια όμως όλων ημών, όσοι υπερψηφίσαμε στην αρχή το πρώτο έργο,  αλλά κυρίως ο ερασιτεχνισμός και ο υπέρμετρος εγωισμός για την επικράτηση της άποψης εκείνων των αδαών,  που με τις αποφάσεις τους καθορίζουν  τις τύχες μας, φέρνουν πάντα καταστροφικά αποτελέσματα.


   Η προσφυγή για ακύρωση αυτού του παράνομου έργου πρέπει να γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το αργότερο μέχρι 27 Ιουλίου και είναι λόγω υψηλού κόστους αλλά και έννομου συμφέροντος  αρμοδιότητα  του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης –που ούτως ή άλλως αντιτίθεται- το οποίο συμβούλιο όμως θα φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης αν δεν σπεύσει έγκαιρα να σταματήσει το νέο εκτρωματικό έργο, που θα υποβαθμίσει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των κατοίκων, των πεζοπόρων και   των διερχομένων από το Βροντάδο.


 Γιάννης Ν. Μισετζής


Νομαρχιακός Σύμβουλος


 www.misetzis.gr