Αρχική Πολιτισμός Παγκόσμιο συνέδριο Ομηρικής Ακαδημίας- τελετή έναρξης

Παγκόσμιο συνέδριο Ομηρικής Ακαδημίας- τελετή έναρξης

27

 Την Κυριακή στις 11 το πρωι άρχισε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο το 13ο Συνέδριο της EUROCLASSICA το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Παπούλια.Παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Μακαριοτάτου κ. Διονυσίου, οι στρατιωτικές αρχές, καθώς και σπουδαστές της Ομηρικής Ακαδημίας.
Μηνύματα για ευόδωση των εργασιών του Συνεδρίου, έστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, Επίσης μυνήματα έστειλαν ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος, παρευρέθησαν δε οι τοπικές στρατιωτικές αρχές, πολλοί καθηγητές και άνθρωποι των γραμμάτων.
Χαιρετιστήρια Μηνύματα απηύθυναν, ο Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου κ. Γιάννης Καράλης, ο Δρ. Σχολικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου κ. Ν. Στουπάκης. Την έναρξη των εργασιών άνοιξε η Πρόεδρος και η ψυχή της EUROCLASSICA Δρ. Μαρία-Ελευθερία Γ. Γιατράκου.
Τέλος η πρώτη ημέρα έληξε με ομιλία του, Άγγλου καθηγητή John Thorley σχετικά με τους δεσμούς της Ελλάδας και της Αιγύπτου την εποχή του Ομήρου


Κ. Α. Ν

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14/7/2009 (dimokratiki.org)