Αρχική Απόψεις Aρθρα Θεόδωρος Μιχαλάκης: Χωρίς Αεροδρόμιο και Λιμάνι δεν έχει αύριο

Θεόδωρος Μιχαλάκης: Χωρίς Αεροδρόμιο και Λιμάνι δεν έχει αύριο

43

Θεόδωρος Μιχαλάκης
Μέλος Ν.Ε.Τ.Τ.Διαβάζοντας και ακούγοντας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πίεση της τουριστικής κίνησης στο νησί μας, αναρωτιέμαι πως αυτός ο τόπος θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη, όταν όλοι μας έχουμε άποψη, δομημένη όμως πάνω στα συμφέροντά μας και την εκφράζουμε ερμηνεύοντας τις εκάστοτε καταστάσεις κατά πως μας συμφέρει.
Για να δικαιολογήσουν αυτή την πτώση, κάποιοι βγάζουν άχρηστους υπαλλήλους που έχουν εμπειρία δεκαετιών και θεωρούν ότι η συμμετοχή τους σε εκθέσεις στο εξωτερικό γίνεται μόνο για να ψωνίζουν (αν και τα ψώνια είναι πλέον φθηνότερα στην Ελλάδα).
Κάποιοι άλλοι τα βάζουν με τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό, μια και δεν παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες, είναι πολύ ακριβά τα ξενοδοχεία μας, τα εστιατόρια μας κ.τ.λ.
Κάποιοι  άλλοι τα βάζουν με τους τοπικούς άρχοντες που δεν ασχολούνται επαρκώς με την μεγάλη Βιομηχανία που λέγεται Τουρισμός.
Κανείς όμως δεν αναλογίζεται τις ευθύνες του, γιατί το νησί δεν έχει υποδομές, δεν έχει Αεροδρόμιο, δεν έχει Λιμάνι, δεν έχει τα στοιχειώδη δηλαδή για την ανάπτυξή του.
Κανείς δεν ρώτησε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τι δυσκολίες συναντούν και τι βιώνουν καθημερινά στις συναλλαγές τους με τους Tour Operators και τους πελάτες τους.
Κανείς δεν ρώτησε πόσοι Tour Operators, μεγάλοι ή μικροί, πέρασαν και έφυγαν από το νησί, λόγω της έλλειψης αυτών των υποδομών (στην προκειμένη περίπτωση Αεροδρόμιο).
Κανείς δεν ρώτησε τι επιβάρυνση κόστους έχει η δεύτερη αναγκαστική προσγείωση σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να γίνεται αυτομάτως η Χίος μη ανταγωνιστικός προορισμός.
Κανείς δεν ρώτησε με τι δυσκολίες ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι μας και αν θα συνεχίσουν να έρχονται με τις παρούσες συνθήκες και τα επόμενα χρόνια.
Όλοι όμως είχαμε άποψη για τον τρόπο υποδοχής ή την δυσκολία στην κυκλοφορία τις ημέρες αφίξεων των πλοίων.
Κλείνοντας λοιπόν προτείνω, αντί όλη μας αυτήν την ενέργεια να την αναλώνουμε σε άστοχες και μικρόψυχες αντιπαραθέσεις, καλύτερα είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, προκειμένου να βελτιώσουμε τις υποδομές μας σε στόχο ένα καλύτερο αύριο για μας και το νησί μας.