Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΙΞ- ΔΕΥΑΧ: νερό, χρήση όχι κατάχρηση

ΕΛΙΞ- ΔΕΥΑΧ: νερό, χρήση όχι κατάχρηση

6

Μέσα από κοινή δράση της ΔΕΥΑΧ με τον Σύλλογο Έλιξ, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για το θέμα του νερού, το οποίο όπως τονίστηκε στην χτεσινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν, καταναλώνεται πολλές φορές άσκοπα.
Γι αυτό, έφτιαξαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο και παρουσίασαν, ενώ θα διανεμηθεί σε 13.600 σπίτια στην πόλη της Χίου, με απλές μεν, σημαντικές δε συμβουλές για το πώς μπορούμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά με λίγη προσοχή να συμβάλουμε στην εξοικονόμηση νερού.
Το φυλλάδιο είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες: πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε νερό στην τουαλέτα του σπιτιού, στην κουζίνα και στον κήπο-αυτοκίνητο – αυλή, που περιλαμβάνουν διάφορες οδηγείες για την επίτευξη του στόχου, όπως να ελέγχουμε τις διαρροές στις σωληνώσεις και στο καζανάκι, να κλείνουμε τη βρύση όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, να πλένουμε τα λαχανικά ή φρούτα σε μια λεκάνη που θα έχουμε μαζέψει νερό και να ποτίζουμε με προσοχή, μόνο με όσο νερό χρειάζεται.

“Προσπαθούμε για εμάς και τα παιδιά μας”
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Έλιξ, Γιούλα Αργυρούδη, επισημαίνοντας ότι το καμπανάκι κινδύνου έχει χτυπήσει, ανέφερε ότι ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει συνειδητά. «Το λίγο που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι πολύ», είπε χαρακτηρίστηκα η Πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι ακλουθώντας τις απλές συμβουλές του φυλλαδίου, οι οποίες είναι κατανοητές και μπορούν να εφαρμοστούν από όλους, ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει καλό για τον τόπο του, αλλά και να εξασφαλίσει την επάρκεια νερού στα παιδιά του.


Δέσμευση ΔΕΥΑΧ
Με την κ. Αργυρούδη συμφώνησε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Γιάννης Μουρούνας, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι τέτοιου είδους δράσεις της ΔΕΥΑΧ δεν θα σταματήσουν μόνο στο μοίρασμα φυλλαδίων.

 

πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 16/7/2009