Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αναστάσης Παπαληγούρας: Η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα

Αναστάσης Παπαληγούρας: Η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα

8

Ενδελεχή μελέτη, για τις δυνατότητες καλύτερης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, πρόκειται να ξεκινήσει η διοίκηση του ΝΑΤ.


Για το γενικότερο θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του ΝΑΤ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας τονίζει ότι: «θα περιμένω, την ενδελεχή από πλευράς ΝΑΤ εισήγηση, τη συζήτηση, όλα αυτά που θα συζητηθούν με τους εργαζόμενους, με τους συνδικαλιστές, με τους πάντες.


Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει εν κρυπτώ, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει δι’ υφαρπαγής, όλα θα γίνουν με σοβαρότητα, με μελέτη και με απόλυτη διαφάνεια».


Για τη μετεγκατάσταση


Αναφορικά με το θέμα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του ΝΑΤ, που βρίσκει σύμφωνο τον υπουργό υπάρχουν δύο δυνατότητες. Η μία αφορά το νέο κτήριο που έχει στην ιδιοκτησία του το Ταμείο στην Ακτή Μιαούλη και το άλλο είναι η αγορά του υπόλοιπου μισού του κτηρίου που στεγάζονται σήμερα τα γραφεία.


«Δεν θα μπω τώρα στη λογική του εάν είμαι υπέρ της λύσης της Αγίας Τριάδας ή αν είμαι υπέρ κάποιας άλλης. Νομίζω ότι αυτή την ώρα υπάρχει, ανοίγει μια δυνατότητα, καλή δυνατότητα, ενδεχομένως να μπορέσει το ΝΑΤ με εντελώς προνομιακούς όρους να αγοράσει το άλλο μισό, το μισό του ταίρι, τον δίδυμο αδελφό του, το άλλο μισό κτήριο που σήμερα ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος, γι’ αυτό παρακάλεσα τον πρόεδρο του ΝΑΤ, τον κ. Τιμαγένη, να ερευνήσει το ενδεχόμενο αυτό, αλλά και συνολικότερα, μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ, να επιχειρήσουν μια σε βάθος διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης συνολικότερα της περιουσίας του ΝΑΤ μέσα στα περίπου δύο δεκάδες κτήρια ακίνητα τα οποία ανήκουν στο ΝΑΤ».


Το ΝΙΕΝ


Αναφορικά με το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού και την μεγάλη έκταση που το περικλείει στα Μελίσσια, μέρος της οποίας είναι δασική έκταση, ο υπουργός υπογραμμίζει: «πρόθεση είναι μετά από μια ενδελεχή τέτοια μελέτη να το συζητήσουμε προκειμένου να αξιοποιήσουμε μια μεγάλη περιουσία η οποία τώρα έχω το αίσθημα ότι θα μπορούσε καλύτερα να αποδώσει», και προσθέτει:


«Μέσα σε αυτά είναι και το Νοσοκομείο των Μελισσίων. Δεν θέλω στη φάση αυτή να πω περισσότερα. Θέλω μόνο να σημειώσω ότι είναι ανακριβές ότι επρόκειτο πριν από μια βδομάδα περίπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ να ληφθούν οποιεσδήποτε τελεσίδικες και οριστικές αποφάσεις σε σχέση με την τύχη της ακίνητης περιουσίας του». 
 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009