Αρχική Νέα Τοπικά Ζητούν αναστολή αυξήσεων για τα φαρικά τέλη

Ζητούν αναστολή αυξήσεων για τα φαρικά τέλη

6

Την αντίδραση και του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, και Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για αύξηση των φαρικών τελών κατά 65%.


Μετά τη Διεθνή Ναυτική Ένωση που ζήτησε την αναστολή της ισχύος της απόφασης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2009, (οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν στις 30 Ιουλίου 2009), παρόμοιο αίτημα κατέθεσαν χθες και οι ναυτικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης.


Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει: «Με έκπληξη διαβάσαμε το περιεχόμενο του ΦΕΚ και θεωρούμε αδιανόητη την παραπάνω ενέργεια που πλήττει καίρια και αιφνιδιαστικά τη ναυτιλία και κατ΄επέκταση τον εμπορικό κόσμο και τον καταναλωτή ως τελικό αποδέκτη, ενώ πλήττει παράλληλα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών λιμανιών σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο».


Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση εξωπραγματική, ενώ τονίζει ότι ελήφθη χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους ναυτιλιακούς συλλόγους που όπως αναφέρει είναι οι μόνοι που είναι σε θέση να εκτιμήσουν, να εκθέσουν, και να προτείνουν.


«Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που διανύουμε», καταλήγει ο Σύλλογος, «καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να παρέμβουν προς τις υπηρεσίες τους προκειμένου να ανασταλεί η εκτέλεση της ΚΥΑ, να αποφευχθούν επιπλέον επιβαρύνσεις και να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν για τα λιμάνια μας».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009