Αρχική Νέα Τοπικά Γυμνές πύλες εισόδου!, για την πρόληψη μετάδοσης της νέας γρίπης

Γυμνές πύλες εισόδου!, για την πρόληψη μετάδοσης της νέας γρίπης

20

  Τα δελτία ειδήσεων συνεχώς μας βομβαρδίζουν με την ενδεχόμενη πανδημία που μπορεί να προκύψει από τη «νέα γρίπη» και την επικινδυνότητα του ιού ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
   Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί τους ευρωπαίους πολίτες ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης λόγω τουρισμού.
   Με αυτή την εικόνα και μην έχοντας καμία άλλη ενημέρωση, μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού λόγω του επαγγέλματός της έρχεται καθημερινά σε επαφή με κόσμο και δη επισκέπτες από άλλες χώρες.
   Κατανοητή λοιπόν η αγωνία οικογενειάρχη από το τελωνείο που μας έδωσε την αφορμή για το ρεπορτάζ στις δύο πύλες εισόδου στο νησί.
   Το μόνο που έλαβαν είναι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο από το Κέντρο Λοιμώξεων που το μοιράζουν τόσο στο τελωνείο όσο και στο αεροδρόμιο στους ταξιδιώτες, και σε κάποιες ενημερωτικές αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε εμφανή σημεία εντός των κτηρίων.
   Λίγο περισσότερο οργανωμένοι υπηρεσιακά στο τελωνείο έχουν φροντίσει να προμηθευτούν γάντια και μάσκες που όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει, αφού δεν έχουν σαφή οδηγία αν πρέπει να υποδέχονται π.χ. τους επισκέπτες είτε από την Τουρκία είτε από θαλαμηγούς με μάσκες στα πρόσωπα και γάντια στα χέρια.
   Και από τους δύο χώρους, εργαζόμενοι, αναρωτήθηκαν ποιο είναι άραγε το κόστος της θερμικής κάμερας που θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει την ηρεμία ότι σε πρώτο τουλάχιστον επίπεδο μπορεί να εντοπιστεί κάποιος  άνθρωπος που έχει πυρετό και είναι πιθανόν προσβεβλημένος από τον ιό της νέας γρίπης. Κάτι για παράδειγμα που σύμφωνα με ταξιδιώτες διαθέτει το αντικρινό τελωνείο του Τσεσμέ…
   «Το βράδυ της Τετάρτης ήρθαν 270 επιβάτες από την Τουρκία,. Μεταξύ αυτών ήταν μεξικάνοι, λατινοαμερικάνοι, άγγλοι. Άτομα δηλαδή από χώρες που όπως ακούμε έχουν σημαντικά κρούσματα της νέας γρίπης», μας είπε εργαζόμενος στο Τελωνείο.
  

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 24/7/2009