Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΕΚ για ΕΛΤΑ που απέλυσαν συμβασιούχο

Καταγγελία ΕΚ για ΕΛΤΑ που απέλυσαν συμβασιούχο

9

 Το άδικο και αντεργατικό να απολυθεί συμβασιούχος εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ διότι δεν μπόρεσε να μάθει τους κατοίκους μέσα σε 15 μέρες και τα δρομάκια στο δαιδαλώδη Βροντάδο καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χίου.
   Ευαίσθητο στα κοινωνικά θέματα που έχουν σχέση με την εργασία, το Εργατικό Κέντρο, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα που ανέδειξε η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» την προηγούμενη εβδομάδα. Μέσα από την καταγγελία της πρακτικής που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση των ΕΛΤΑ, το Εργατικό κέντρο θέτει και το θέμα της πρόσληψης του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού καθώς και την επαναπρόσληψη του συμβασιούχου αφού χαρακτηρίζει την καταγγελίας σύμβασης ως «αντεργατικό σπορ».
   «… Είναι γνωστό ότι στην περιοχή του Βροντάδου, δεν υπάρχει ονοματολόγια οδών και αρίθμηση κατοικιών, και επίσης ότι οι αλληλογραφούντες στις επιστολές τους σημειώνουν μόνο ονοματεπώνυμο και περιοχή.
   Ως εκ τούτου είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, το έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνετε μέσω ΑΣΕΠ για διάρκεια 8 ή 10 μηνών σε μια πόλη 5.000 κατοίκων, όπου ο εργαζόμενος καλείται σε 15 ημέρες να γίνει υπεράνθρωπες μαθαίνοντας τις θέσεις των κατοικιών και το ονόματα όλων των κατοίκων της περιοχής του Βροντάδου. Έτσι η Διοίκηση όχι μόνο δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της και να επιδίδεται άμεσα η αλληλογραφία, αλλά καταφεύγει στο αντεργατικό σπορ των καταγγελιών των συμβάσεων των εργαζομένων, ρίπτοντας αυτούς στον Καιάδα, έως ότου ανακαλυφθεί ο άνθρωπος- μηχανή που εντός 15 ημερών θα χαρτογραφήσει μια ολόκληρη πόλη, χωρίς τη δυνατότητα παράτασης του εκπαιδευτικού χρόνου.
   Η πρόσφατη καταγγελία εργαζομένου που ενώ προσελήφθη μέσω του ΑΣΕΠ ως διανομέας ταχυδρόμος, απελύθη λόγω ανεπάρκειας, όταν προγενέστεροι αυτού αποχώρησαν παραιτούμενοι για τους ίδιους λόγους, όταν οι κανονισμοί των ΕΛΤΑ ορίζουν απαραίτητα τη λεπτομερή σημείωση των στοιχείων Διεύθυνσης τρων αλληλογραφούντων, όταν αποκλεισιτκά υπαίτιοι είναι η Διεύθυνση των ΕΛΤΑ και ο Δήμος Ομηρούπολης, είναι άδικο και αντεργατικό να απολύονται οι εργαζόμενοι.
   Το ΕΚΧ καταγγέλλει τις αντεργατικές και αντικοινωνικές τακτικές εις βάρος των εργαζομένων και δηλώνει ότι θα αντιστέκεται με κάθε τρόπο και μέσο στις μεσαιωνικές μεθοδεύσεις που εφαρμόζει η σημερινή Διεύθυνση των ΕΛΤΑ».