Αρχική Νέα Τοπικά Αποσυμφόρηση Κέντρου Κράτησης Μεταναστών…

Αποσυμφόρηση Κέντρου Κράτησης Μεταναστών…

7

  Περί τους 60 μετανάστες που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης του Μερσυνιδίου αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα μετά το μεσημέρι με το πλοίο της γραμμής για Θεσσαλονίκη.
   Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα από την εδώ Αστυνομική Διεύθυνση προς το αρχηγείο έγινε διότι αντί των 120 ατόμων που είναι η δυναμικότητα στο Κέντρο του Μερσυνιδίου κρατούνται 220!
   Μην έχοντας έτσι πλοίο για άλλο μέρος και με δεδομένο ότι είναι ρητή η εντολή ΟΧΙ στην Αθήνα, θα μεταφέρονταν στη Θεσσαλονίκη για να οδηγηθούν σε Κέντρο που θα είχε κενά.
    
   Φόβοι για επαναπροώθηση
   Οι οργανώσεις όμως στήριξης των προσφύγων φοβούνται ότι πίσω από αυτές τις «αθώες» διακομιδές κρύβεται η προσπάθεια να επαναπροωθηθούν οι μετανάστες χωρίς να γίνει πολύς ντόρος.
   Έτσι χαρακτηριστικό είναι ότι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στη γειτονική Μυτιλήνη μπλοκαρίστηκε η μεταγωγή  62 μεταναστών-προσφύγων από το εκεί Κέντρο Κράτησης με το πλοίο της γραμμής για Καβάλα, με το φόβο ότι τελικά η κατάληξη θα ήταν να μεταφερθούν στην Τουρκία ή σε κάποια άλλη χώρα.
  
   Διαψεύδουν
   Από την Αστυνομία πάντως διαψεύδουν κάτι τέτοιο ή καλύτερα σημειώνουν ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να αποσυμφορηθούν τα κέντρα στα νησιά.
   Για παράδειγμα εμείς στη Χίο πριν μια-δυο βδομάδες υποδεχτήκαμε 25 + 16 μετανάστες από το Κέντρο της Σάμου που επίσης είχαν μεταφερθεί εκεί από το Αγαθονήσι.