Αρχική Απόψεις Aρθρα Κίνηση-19: Συμμαχία με την Ελλάδα που αντιστέκεται

Κίνηση-19: Συμμαχία με την Ελλάδα που αντιστέκεται

7

 ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΝΗ «19»


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΑΝΗΣ
Μεταίχμιο ζωής
31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμαχία με την Ελλάδα που αντιστέκεται


Απάντηση στο κυρίαρχο ερώτημα, αν η Αμανή μπορεί να έχει προοπτική, θα δώσει η δική μας θέληση. Την ενεργοποιούμε με συμμαχίες από τη «φωτεινή» Ελλάδα και τη «φωτεινή» Αμανή την πρώτη ημέρα του τριήμερου συνεδρίου που διοργανώνεται στο συνεδριακό κέντρο του Πύργος Village, στη Βολισσό.
Στην πρωινή του συνεδρία (ώρα έναρξης στις 11.00) ο δήμαρχος Βελβεντού Κοζάνης, οι κοινοτάρχες Ανάβρας Μαγνησίας και Πάπιγκου Ιωαννίνων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΑΜΟΣ Α.Ε. και ο εμπνευστής της ίδρυσης της Μηλιάς Χανιών, της Ελλάδας που ξέρει να αντιστέκεται, καταθέτουν τα φώτα τους και τη διάθεση συμμαχίας τους με την Αμανή. Πέντε περιοχές – πρότυπα στην Ελλαδική περιφέρεια εξηγούν πως πέτυχαν το δικό τους θαύμα και ενισχύουν τη δική μας πειθώ ότι μπορούμε κι εμείς.
Στην απογευματινή συνεδρία (ώρα έναρξης στις 18.00) παραδείγματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας που ξεχωρίζουν στην περιοχή μας παραλαμβάνουν τη σκυτάλη. Ο Δημ. Κεφάλας, ως εκπρόσωπος της Αριούσιος Α.Ε. και οι επιχειρηματίες Στ. Τσακίρη, Κλ. Τσαυλοπούλου – Μαϊστράλη και Στ. Λιόβαρος καταθέτουν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες από τη δραστηριοποίηση τους στην περιοχή της Αμανής.
Τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής θέτουν ακολούθως με τις εισηγήσεις τους ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Αμανατίδης, με ειδική αναφορά στις περιοχές προστασίας του δικτύου Natura, ο αν. καθηγητής Ε,Μ.Π. Γιάννης Καλογήρου, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού καθ. Βασιλης Ασημακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Κώστής Μουσουρούλης.
Στην προσπάθεια μας δεν πορευόμαστε μόνοι. Έχουμε τους καλύτερους δυνατούς οδηγούς.