Αρχική Νέα Τοπικά Επιβεβαιώθηκε κρούσμα της “νέας γρίπης” και στη Χίο

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα της “νέας γρίπης” και στη Χίο

6

 

Επιβεβαιώθηκε το Σάββατο το βράδυ κρούσμα της «νέας γρίπης» σε παιδί που έκανε τις διακοπές του στο νησί της Χίου μαζί με τους γονείς του. Συγκεκριμένα στις 9.00 μ.μ. του Σαββάτου το ινστιτούτο Pasteur, ειδοποίησε ότι το δείγμα που στάλθηκε μια μέρα νωρίτερα από το Γενικό Νοσοκομείο της Χίου ήταν θετικό.
     Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου Γεώργιου Γεωργιόπουλου, «η κατάσταση του ασθενούς είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, η πορεία της νόσου άριστη, χωρίς επιπλοκές και δεν ήταν απαραίτητη η παραμονή του στο Νοσοκομείο. Ήδη βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας κατ’ οίκον και είναι απύρετο».
     Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Χίου Γιάννη Ξενάκη ο ασθενής, είχε ακολουθήσει τον πατέρα του, προπονητή σε ομάδα, σε διεθνές meeting. Εκεί εντοπίστηκαν μετά από εξετάσεις 2 αθλήτριες που είχαν προσβληθεί από τον ιό. Όταν πληροφορήθηκαν το περιστατικό οι γονείς του, μετέφεραν το παιδί στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο προληπτικά για εξετάσεις. Από εκεί έστειλαν δείγμα στο Pasteur, όπου επιβεβαιώθηκε ότι το παιδί πάσχει από τη διάσημη γρίπη.