Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη στον υπουργό Υγείας: ζητά μέτρα για τις πύλες εισόδου

Επιστολή Νομάρχη στον υπουργό Υγείας: ζητά μέτρα για τις πύλες εισόδου

7

 Το πρωτοσέλιδο της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ» για τις «Γυμνές πύλες εισόδου» αποτέλεσε αφορμή να στείλει την ακόλουθη επιστολή στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης:
     
     «Αξιότιμε κ. Υπουργέ
    
     Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις παραινέσεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των εντεταλμένων φορέων (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων κ.λπ.) σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της λεγόμενης «νέας γρίπης».
     Αναγκάζομαι να διαπιστώσω, ωστόσο, ότι σε όσα αφορούν τον παραμεθόριο Νομό μας, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας, περιορίζονται μονάχα στην προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από ένα και μόνο έντυπο φυλλάδιο.
     Συγκεκριμένα απουσιάζουν έλεγχοι στις πύλες εισόδου (λιμάνι, αεροδρόμιο), καταγραφή στοιχείων των επισκεπτών, ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων, παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού (γάντια, μάσκες κ.λπ.) στο προσωπικό που έρχεται σε επαφή με επισκέπτες.
     Όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που η γειτονική Τουρκία, σύμφωνα με μαρτυρίες δεκάδων επισκεπτών έχει εγκαταστήσει θερμικές κάμερες (Τελωνείο Τσεσμέ) και προχωρά σε καταγραφή των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της  μετάβασής τους. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι προφανή και η ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών εύλογη
     Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο με άμεσες ενέργειες (παροχή εξοπλισμού ή πόρων για την προμήθεια του, θερμικές κάμερες για ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων στις πύλες εισόδου κ.ά) να αναβαθμιστεί η προστασία του Νομού μας απέναντι στο ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού στο μέτρο του δυνατού. Άλλωστε ο ακριτικός παραμεθόριος χαρακτήρας μας καθιστά επιτακτική αυτή την ανάγκη.
     Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να συμπεράνουμε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου εξαντλείται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς χωρίς να αγγίζει την ουσία του προβλήματος».