Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χιου του ΚΚΕ: για τη μεταγωγή μεταναστών- έκκληση προς το δημοκρατικό...

ΝΕ Χιου του ΚΚΕ: για τη μεταγωγή μεταναστών- έκκληση προς το δημοκρατικό – εργαζόμενο λαό του νησιού μας

8

 Ανακοίνωση
Της Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ


Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες.Το ΚΚΕ με την παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία, αλλά και έκκληση προς το δημοκρατικό  – εργαζόμενο λαό του νησιού μας θέλει:

Να καταγγείλει την αποτρόπαια πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, που στηρίζουν από κοινού την πολιτική της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες, που έρχονται απ’ τα Τουρκικά παράλια.
Την Κυριακή 26/7/09 οι δυνάμεις καταστολής (Αστυνομία, Λιμενικό) κλήθηκαν να υλοποιήσουν τη βίαιη επαναπροώθηση 51 προσφύγων (Σομαλοί και  Παλαιστίνιοι) με το πλοίο Θεόφιλος στις 2 μμ.
Στο λιμάνι εξελίχθηκαν σκηνές βίας και καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε, αλλά και στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και μεταφοράς των 51 προσφύγων, αφού με χειροπέδες μεταφέρθηκαν στο πλοίο και παρέμειναν δεμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου- για 18 ώρες- μέσα στα λεωφορεία μέχρι τη Θες/νικη.
Εικόνες, που θύμισαν σ’ όλους (διαδηλωτές και επιβάτες) την εποχή της μεταφοράς των δούλων στα σκλαβοπάζαρα των ΗΠΑ!
Οι πρόσφυγες – σύμφωνα με πληροφορίες προσφύγων που βίωσαν παρόμοια εμπειρία – εξαναγκάζονται με βίαιο τρόπο να περάσουν τον ποταμό Έβρο υπό την απειλή όπλων με αποτέλεσμα κάποιοι να πνίγονται.


Καταγγέλλει επίσης τις νύχτες αγριότητας των δυνάμεων καταστολής (ανοιχτά της Χίου) όπου με κάθε μέσο (με ότι αυτό σημαίνει) γίνεται η αποτροπή των πλοιαρίων προσφύγων που έρχονται.


Καλεί τους Χιώτες και τις Χιώτισσες που όλοι έχουν ζήσει και βιώσει τη ζωή του μετανάστη (είτε άμεσα είτε έμμεσα) μιας και η Χίος ως ναυτομάνα γνωρίζει από πρώτο χέρι, τι σημαίνει ξενιτιά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο και ειδικότερα να εμποδίσουν την ανάπτυξη φασιστικών φαινομένων που καλλιεργούν οι δυνάμεις της αντίδρασης. Να παρέμβουν να μην εφαρμοστεί η απάνθρωπη πολιτική της Ε.Ε.
Καλεί τα σωματεία των εργαζομένων να σηκώσουν φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στο κοινό εχθρό, των ιμπεριαλισμό.
Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική που εφαρμόζει η Νομ. Αυτοδιοίκηση στο κέντρο κράτησης Μερσινιδίου αλλά και τη συνέργια της στο να μεταφερθούν σιδηροδέσμιοι οι πρόσφυγες στο γκαράζ του πλοίου Θεόφιλος προς Θες/νίκη.


Οι έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια στους κεφαλαιοκράτες.