Αρχική Πολιτισμός Γ. Γαλάντης :Η Καρδιά μου στο Πιάτο στις 19 Αυγούστου στις Οινούσσες

Γ. Γαλάντης :Η Καρδιά μου στο Πιάτο στις 19 Αυγούστου στις Οινούσσες

26

 O Γιώργος Γαλάντης σκηνοθετεί το Θεατρικό Τμήμα του Δήμου  Οινουσσών ,ανεβάζοντας την καινούργια κωμωδία της Χαράς Αποστόλου «Η καρδιά μου στο πιάτο»-Παρωδία Ιπποτικού Μυθιστορήματος.
Τα μέλη του Θεατρικού Τμήματος Οινoυσσών  που ενεργοποιούνται θεατρικά  μετά από ολιγόχρονη διακοπή  
συμμετέχουν στις δοκιμές της ξεκαρδιστικής κωμωδίας με μεγάλο ενθουσιασμό . Αλλωστε με τον Γαλάντη τους  συνδέει   το ανέβασμά τριών  πρωτότυπων επιτυχημένων παραστάσεων:
Μια χήρα ,ένα μυστικό και πολλά φιλιά,
Ψάχνοντας για κορόϊδα ,
Ταινίες νοσταλγώ μα παίζω και γελώ.
Η Χαρά Αποστόλου -στο Καρδιά μου στο Πιάτο- με βαθιά γνώση της Ιστορίας και των μορφών τέχνης γράφει μια ιδιότυπη παρωδία που ανακατεύει πρόσωπα και εποχές και με αφετηρία το παρελθόν κάνει σατιρικές αναφορές στο σήμερα. Η παρωδία ως είδος  υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια από πολλούς συγγραφείς  με ποικίλα  αποτελέσματα άλλοτε σχολιαστικά μονοδιάστατα και άλλοτε σατιρικά πολυδιάστατα .Ας θυμηθούμε τις παρωδίες του Μποστ( Μήδεια, Ρωμαίος και Ιουλιέττα) και των Μόντυ Πάϊθονς (κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες ).
Το έργο ανεβαίνει στις 19 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Οινουσσών και εντάσσεται στο πρόγραμμα θερινών εκδηλώσεων του Δήμου Οινουσσών.
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ