Αρχική Νέα Τοπικά Ανέκρουσε πρύμνα η ΔΕΥΑΧ: Χωρίς αλλαγές η σύμβαση με την εγκυμονούσα χημικό

Ανέκρουσε πρύμνα η ΔΕΥΑΧ: Χωρίς αλλαγές η σύμβαση με την εγκυμονούσα χημικό

7

 Έλαβε τα μηνύματα η Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ αν και χρειάστηκε μια λεπτομερής συζήτηση τόσο για τη νομοθεσία όσο και για τη σημερινή κατάσταση της υγείας της συμβασιούχου χημικού, οπότε αποδέχθηκε το αίτημα για συνέχιση της σύμβασης εγκυμονούσας που ομόφωνα επικυρώθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο.
   Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος του Δ.Σ.Γιάννης Μουρούνας τόνισε ότι δεν επιτρέπει το νομικό πλαίσιο τη συνέχιση της σύμβασης από την ώρα που απουσίαζε από την εργασία. Παράλληλα έθεσε το θέμα τι θα γίνει με τους υπόλοιπους συμβασιούχους εργαζόμενους που σε περίπτωση που κάτι γίνει και δεν μπορούν να προσφέρουν έργο ζητήσουν να συνεχιστεί κανονικά η σύμβαση έργου.
   Λαμβάνοντας το λόγο η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λίτσα Λϋκου, τόνισε ότι δεν γίνεται συζήτηση για οποιαδήποτε περίπτωση αλλά για την προστασία της μητρότητας.
   «Δεν μπορείτε στυγνά σε μια περίοδο κρίσης και έντονης ανεργίας, να προχωρείτε σε μια τέτοια απόφαση», σημείωσε ο Γιάννης Αμπαζής στέλεχος του ΠΑΜΕ.
   Την προστατεύουν όλοι οι νόμοι, ήταν το σχόλιο του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αντώνη Παπαντωνάκη. Αντίθετα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΧ ανέφερε τα έγγραφα την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους ότι ως συμβασιούχος δεν θεωρείται εργαζόμενη.
   Την εργαζόμενη εκπροσώπησε ο δικηγόρος Κώστας Τριαντάφυλλος που αναφέρθηκε ότι ο νομοθέτης από το 1984 ορίζει ότι οποιαδήποτε και είναι η σχέση εργασίας, ακόμα και η πιο χαλαρή με την ανάθεση συγκεκριμένου έργου εντούτοις δεν μπορεί να απολύεται όταν είναι έγκυος.
   Τι μήνυμα θα στείλει μια κοινωφελής επιχείρηση στους άλλους εργοδότες, μην προσλαμβάνετε νέα γυναίκα γιατί μπορεί να μείνει έγκυος;, σημείωσε.
   Στην πρότασή του ο κ. Μουρούνας που ψηφίστηκε ομόφωνα ζήτησε να συνεχιστεί κανονικά η σύμβαση εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών λόγω μείωσης έργου αλλά και με δυνατότητα να γίνει μεταφορά σε άλλη θέση σε περίπτωση που λόγω της εγκυμοσύνης δεν μπορεί να εργαστεί στο εργαστήριο του βιολογικού σταθμού.