Αρχική Πολιτισμός Πολιτιστικό Καλοκαίρι Καρδαμύλων με επίκεντρο το Θέατρο “Αδ. Λεμός”

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Καρδαμύλων με επίκεντρο το Θέατρο “Αδ. Λεμός”

23

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα των πολιτιστικών του εκδηλώσεων με την παράσταση «Εργαζόμενα κορίτσια», ο Δήμος Καρδαμύλων συνεχίζει την πολιτιστική του δράση με τη Κάρμεν Ρουγγέρη και το παραμύθι «Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι», την Πέμπτη 6 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο Δήμου Καρδαμύλων.
Η θεατρική μεταφορά του παραμυθιού έχει γίνει με ξεχωριστό τρόπο από τη Κάρμεν Ρουγκέρη, με εκπλήξεις έξυπνους διαλόγους με χιούμορ και όμορφες χορογραφίες.
Ένα έργο που αποτέλεσε πολύτιμη παρακαταθήκη της παγκόσμιας λογοτεχνίας τον «Δον Κιχώτη», θα ανέβει την Τρίτη 11 Αυγούστου στο ίδιο θέατρο.
Τη σκυτάλη παίρνει ο Γιάννης Κότσιρας την Πέμπτη 13 Αυγούστου, όπου αναμένεται να μαγέψει με τη φωνή του, όπως συνήθως κάνει και να  χαρίσει στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά, έχοντας στις αποσκευές του τις πρόσφατες επιτυχίες από το ήδη χρυσό άλμπουμ «Και πάλι παιδί», καθώς και πολλά αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία. Συνοδοιπόροι του δύο καλλιτέχνες της νέας γενιάς, οι Ραλία Χρηστίδου και ο Στρατής Μύρωνας.
Την αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων κλείνει στις 20 Αυγούστου η νεανική ορχήστρα «Τσακάλωφ» Ιωαννίνων την Πέμπτη 20 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά συμφωνικά έργα και διασκευές των Mozart, Beethoven, Brahms, Bizet, Vivaldi, Shostakovich, Joplin, αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών, όπως του Νίκου Σκαλκώτα και του Κώστα Κυδωνιάτη. Μια συναυλία που πραγματοποιείται στη μνήμη του καπετάν Σταύρου Καραβόλου (τέως Δημάρχου) και της Ειρηνούλας Λιβανού.


Β. Μελιτζάνης «Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα»
Πλούσιο χαρακτήρισε το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Καρδαμύλων, ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Μελιτζάνης, που όπως ο ίδιος ανέφερε παρά τα περιορισμένα οικονομικά του Δήμου, κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα πλήρες πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ποικίλες και παράλληλες δραστηριότητες ζωγραφικής, μουσικής, εικαστικών κ.α.
Ο ίδιος έδωσε τα εύσημα στον Υπεύθυνο σε θέματα Πολιτισμού, Παναγιώτη Παππή, αναφέροντας. «Η επιτυχία αυτή οφείλετε στον Παναγιώτη Παππή, ο οποίος και φέτος έκανε ένα πολύ καλό πρόγραμμα, αντάξιο του θεσμού που έχουμε τα τελευταία χρόνια».


της Κλαίρης Κάβουρα
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 30/7/2009