Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: 10ήμερο λουκέτο για 3 καταστήματα διασκέδασης

Δήμος Χίου: 10ήμερο λουκέτο για 3 καταστήματα διασκέδασης

5

 Σφραγίστηκαν την Τρίτη, 28 Ιουλίου, τρία μαγαζιά της παραλίας, αφού δεν συμμορφώθηκαν στο θέμα της ηχορύπανσης. Ύστερα μάλιστα από την ένταση στην τελευταία συνάντηση τους με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους περίοικους που ενοχλούνται, όπου είχαν συμφωνήσει στην εφαρμογή του ωραρίου για δύο λόγους:  πρώτον για να μπορούν να συνυπάρξουν με τους περίοικους και δεύτερον για να μην δεχτούν κυρώσεις.
     Έτσι, Satva, Avenue και πάνω Εν πλω  για 10 ημέρες θα μείνουν κλειστά, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Χίου, Παντελή Βρουλή, ο οποίος δήλωσε στη «Δ» ότι έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επιείκειας απέναντί τους.
     Οι  καταστηματάρχες είχαν προσφύγει στην Περιφέρεια, ώστε να μετατεθούν οι ημερομηνίες για το κλείσιμο των καταστημάτων τους.
 Ο Δήμαρχος αν και δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, αναγκάζεται να τα κλείσει από τη στιγμή που όπως υποστηρίζει η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα.
     Οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες από πλευράς των ιδιοκτητών καφέ-μπαρ της παραλίας. Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του Προέδρου τους, Νίκου Κλαδιά στη «Δ»: «Κλείνει 3 μαγαζιά εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, όπου οι ιδιοκτήτες με νύχια και με δόντια προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Θέλουνε μετά τουρισμό….Βάζουμε τα δάχτυλά μας και βγάζουμε τα μάτια μας». Όπως ανέφερε όμως και ο αρμόδιος υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας, Παναγιώτης Πεντάκης, αν και το γεγονός αυτός είναι επώδυνο για τα μαγαζιά, η νομοθεσία είναι σαφής, δεν την καθορίζει ο Δήμος, αλλά απλά υποχρεούται να την τηρήσει. Ο Δήμαρχος πάντως φάνηκε σίγουρος για την απόφαση που πήρε. 
     «Δεν είμαστε υπαίτιοι εμείς. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι γύρω συμπολίτες μας υποφέρουν, οι μαγαζάτορες έχουν πάρα πολλές μηνύσεις και δυστυχώς δεν συνετίζονται με αυτά που είχαν υποσχεθεί οι ίδιοι. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο.
     Υπερβολικός θεωρήθηκε τόσο από τους καταστηματάρχες, όσο και για τους θαμώνες τους που έπιναν εκείνη την ώρα τον καφέ τους, αλλά και για τους περαστικούς, η παρουσία ένστολων. «Ο κάθε περαστικός βλέποντας αυτά όλα τα γεγονότα αναρωτιέται τι συμβαίνει εδώ; Τι γίνεται σε αυτό το μαγαζί; Πουλάνε ναρκωτικά; Πουλάνε παράνομα πράγματα; Το μαγαζί έχει πέσει σε παρανομία όσον αφορά την παραβίαση ωραρίου. Δεν χρειαζόταν όλα αυτά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αντώνης Ζαννίκος, που βρισκόταν μπροστά στο Satva, όταν αστυνομικοί το σφράγιζαν.