Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Γιάννης Πίττας: Δηλώνει παρών στις εκλογές

Γιάννης Πίττας: Δηλώνει παρών στις εκλογές

16

  Κανείς δεν μπορεί «να πάρει όρκο» για την τελική ημερομηνία των εκλογών, ήταν το σχόλιο του Γιάννη Πίττα στη χτεσινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη το απόγευμα στην καφετέρια Ηώ στη Δασκαλόπετρα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι σήμερα προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, υποστηρίζουν την αποστροφή από τις πρόωρες κάλπες, φέροντας ως παράδειγμα τον κ. Τσάτσο.
   Για τη σχέση του με τον Γιάννη Κοσμίδη που ήταν αναμενόμενο να ερωτηθεί, από τη στιγμή που πήρε την πρωτοβουλία ενώ υπάρχει εκλεγμένος βουλευτής της Ν.Δ. να κάνει εκείνος τη συνέντευξη με θέμα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, δήλωσε: «Με τον κ. Κοσμίδη είμαστε συνυποψήφιοι. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Μας ενδιαφέρει το μέλλον του νησιού μας και  δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Έκανα έναν απολογισμό. Λογικό είναι σαν πρώην βουλευτής που χειρίστηκα για 3,5 χρόνια έργα να κάνω προβολή του κυβερνητικού έργου που έκανα».
   Ο κ. Πίττας αναφερόμενος στα τοπικά έργα τόνισε:
   Για το λιμάνι: συμφωνεί στη δημιουργία νέου, με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν τα χρήματα για τη δημιουργία του. Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης του μεγάλου ποσού πρέπει να βελτιωθεί το ήδη υπάρχον λιμάνι. «Ας είμαστε ρεαλιστές», είπε.
   Για το αεροδρόμιο: αναμένεται η εκδίκαση των οριστικών τιμών για την απαλλοτρίωση. «Αυτό είναι και η πάγια θέση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», συμπλήρωσε.
   Φράγμα Κόρης Γεφύρι: «Από ένα σημείο και μετά δημιουργήθηκε κάποια καθυστέρηση. Έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσε να έχει λυθεί το θέμα, αν γινόταν σωστές κινήσεις. Εκτιμώ ότι δεν έγιναν όταν έπρεπε. Πληροφορήθηκα ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δεσμευτεί να προχωρήσει τη δημοπράτηση».
   Για τη συντριπτική ήττα της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο ίδιος σχολίασε ότι το κόμμα πήρε το μήνυμα, ενώ από τον Ιούνιο ως σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να απεγκλωβίσει τη χώρα από τη σκανδαλολογία.
   Για τον Πρωθυπουργό ανέφερε ότι θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των νεοδημοκρατών που εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με την αποχή τους στις ευρωεκλογές, απαλλάσσοντας σύντομα το κόμμα από τα «βαρίδια», όπως χαρακτηριστικά είπε.
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 31/7/2009