Αρχική Απόψεις Aρθρα Λ.Ζ.Κωστάλας: Θεοδωράκεια και εξωτερική πολιτική

Λ.Ζ.Κωστάλας: Θεοδωράκεια και εξωτερική πολιτική

16

 Σάββατο βράδυ 1η Αυγούστου, στο καλοκαιρινό μας θέατρο, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι που βιαζόταν να γεμίσει, παρακολουθήσαμε (απολαύσαμε ορθότερα) την καταπληκτική Μαρία Φαραντούρη και τον εξαιρετικό Μανώλη Μητσιά. Δροσερό το αεράκι, ζεστός ο κόσμος, μαζί με την  προθυμία δημοτικής αρχής και στελεχών του δήμου συνέβαλαν σε μια όμορφη ποιοτική μουσική βραδιά.


Όλα ωραία, εκτός από την… εισαγωγή. Εκεί όπου ο Δήμαρχος(;) Τσεσμέ σε μετάφραση ενός συμπαθέστατου τουρκοκρητικού μας είπε τα εξής: «… οι λαοί μας για χρόνια πολλά ζούσαν μαζί ειρηνικά, έως ότου μας έβαλαν οι ευρωπαίοι να μαλώσουμε…»


Τι λες ρε φίλε Δήμαρχε της Ιωνίας; (Γιουνανιστάν…. Ξέρεις εσύ). Που την διδάχτηκες αυτήν την ιστορία; Κι εσύ κ. Δήμαρχε Χίου το κατάπιες αυτό μασημένο ή αμάσητο; Ή μήπως… δεν πήρες είδηση τον αραμπά,  όπερ και το πλέον πιθανό;


Την μεθεπομένη πληροφορήθηκα, ότι κάποιοι από την… άλλη Ελλάδα την προηγουμένη του συμβάντος της συναυλίας επεδόθησαν σε λεονταρισμούς για την Αγιά Σοφιά….


Λοιπόν η άποψη μου είναι ότι τα «Θεοδωράκεια» μάλλον πρέπει να περιέλθουν σε χέρια που θα ανήκουν σε ανθρώπους με μόρφωση και σοβαρότητα. Άλλως η ατραπός στην οποίαν έχουν διολισθήσει μάλλον θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.


Να μην παραλείψω να σχολιάσω και την ομαδική φωτογραφία των Δημάρχων Χίου (ήσαν πολλοί εκεί) και της Απέναντι Ακτής, λίγα λεπτά μετά την εκπληκτική ως άνω  δήλωση του τούρκου Δημάρχου. Επιστρέφοντας από την λάμψη των φλάς ο αγαπητός Τάκης Πατελίδας, άκουσε το πικρόχολο σχόλιο μου: «Τι δουλειά είχες εσύ με τους καταστροφείς της Χίου?» Με μεγάλη ανακούφιση σας πληροφορώ, ότι ευτυχώς στην φωτογράφιση δεν προσήλθε ο Γιάννης Μπουμπάρης…


Κλείνοντας να σας πληροφορήσω ότι ο κ. Μενής μαζί με  τον επιτυχημένο δήμαρχο Ονειρουπόλεως κ. Παπαληό στηρίζουν την υποψηφιότητα του σωτήρα Νίκου Νύχτα… Κουράγιο παιδιά, έχετε πολλά ακόμη να προσφέρετε….


 Λ.Ζ.Κωστάλας