Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπ. Τσουρή: θράσος και εμπαιγμός στην απάντηση του ΟΑΕΔ

Ελπ. Τσουρή: θράσος και εμπαιγμός στην απάντηση του ΟΑΕΔ

6

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.Δελτίο τύπου


Χίος, 04 Αυγούστου 2009


Μνημείο θράσους και εμπαιγμού αποτελεί η απάντηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, στην οποία παραπέμπει το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, απαντώντας σε Ερώτηση της βουλευτή Χίου, Ελπίδας Τσουρή.


Τα προβλήματα λειτουργίας στο παράρτημα Χίου του ΟΑΕΔ είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία, τα ζούν οι πολίτες, έχουν αποτελέσει αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου, και έχουν καταγγελθεί από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ.


Εικονική πραγματικότητα, όμως, είναι όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Διοικητή, κατά την άποψη του οποίου είναι «εμφανής, τα τελευταία πέντε χρόνια, η σταθερή προσήλωση, τόσο του Διοικητή όσο και των αρμοδίων υπηρεσιακών οργάνων του ΟΑΕΔ, στην εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών του Οργανισμού για την εξυπηρέτηση και αποτελεσματική υποστήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη, δηλαδή των ανέργων».


Σε μια εποχή, που ο ΟΑΕΔ έχει μετατραπεί σε κέντρο ρουσφετολογικών προσλήψεων, και τη στιγμή που η ίδια η αρμόδια Υπουργός, με δημόσιες δηλώσεις της, αφήνει εκτεθειμένο  τον κ. Διοικητή, θα περιμέναμε, τουλάχιστον, στοιχειώδη σεμνότητα και μεγαλύτερη σοβαρότητα. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο γεγονός ότι το Υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ζήτημα.


Και το πιο σημαντικό: δεν δικαιούται οποιοσδήποτε Διοικητής του Οργανισμού, να απαξιώνει και να παρακωλύει την άσκηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Πέραν από την τραγελαφική παραποίηση της πραγματικότητας, ο κ. Διοικητής, για δεύτερη φορά, αρνείται να καταθέσει στη Βουλή το πόρισμα ένορκης διοικητικής εξέτασης, η οποία είχε διαταχθεί πριν από τρία περίπου χρόνια.
Αυτονοήτως, το θέμα δεν θα μείνει εδώ.