Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις θέσεις της Π.Ε. Β. Αιγαίου του...

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις θέσεις της Π.Ε. Β. Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες

7

 «Μηδενική Ανοχή» σημαίνει «μηδενική ανθρωπιά»


 
Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ, για τους πρόσφυγες, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, έκανε το παρακάτω σχόλιο :
«Περιμέναμε από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Βόρειο Αιγαίο, εξαιτίας και της καθημερινής τους επαφής με τα προβλήματα των προσφύγων που φτάνουν στα νησιά μας, να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση για το θέμα, από εκείνη που έχει το ΠΑΣΟΚ κεντρικά. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως η βιασύνη της επανόδου στην εξουσία, τους κάνει πολλές φορές να χάνουν ακόμα και την ανθρωπιά τους.


Είναι κρίμα που η Π.Ε. Β. Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ, προτάσσει ως κύριο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και της συνοριοφυλακής (βλέπε «FRONTΕX») και προβάλλει παράλληλα την «επαναπροώθηση», τους στη Τουρκία, ως μέτρο που θα λύσει το πρόβλημα, ταυτιζόμενη πλήρως με τις απόψεις της τοπικής ηγεσίας της ΝΔ (χαρακτηριστική η δήλωση του Νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή), αλλά και του ΛΑΟΣ.


Είναι πολύ κρίμα που σε μια ανακοίνωση 750 λέξεων δεν βρέθηκε ούτε μια αράδα να σχολιαστούν οι πρόσφατες επαναπροωθήσεις από Χίο και Μυτιλήνη ανήλικων παιδιών και αλυσοδεμένων ανθρώπων, που το μόνο αδίκημα που έκαναν είναι να ζητούν μια καλύτερη ζωή από τον πόλεμο, τη φτώχεια και το θάνατο που τους επιφυλάσσει «ο Πολιτισμένος Κόσμος» με τη πολιτική των κανονιοφόρων στο  Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και την Παλαιστίνη.


Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου καλεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που στην ανακοίνωση της τοπικής τους ηγεσίας δεν βλέπει τα δικά του «πιστεύω» για το θέμα των προσφύγων να πυκνώσουν το κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά μας :


v     Να πουν ΟΧΙ στα ναζιστικής έμπνευσης «στρατόπεδα συγκέντρωσης»


v     Να πουν ΟΧΙ στη πολιτική της «μηδενικής ανοχής», που σημαίνει στη πράξη πολιτική «μηδενικής ανθρωπιάς».


v     Να πουν ΟΧΙ στις επαναπροωθήσεις.


v     Να οργανώσουν μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες τη συμπαράσταση τους σ? αυτούς τους ανθρώπους, για πραγματικά κέντρα υποδοχής κι όχι «γκέτο – αποθήκες ανθρώπων» όπως το σημερινό Κέντρο της Παγανής


                                                                        Μυτιλήνη 4/8/2009


                                                           Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ