Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός: ζητά στοιχεία για τους ψεκασμούς κατά της σκνίπας

Φιλοζωϊκός: ζητά στοιχεία για τους ψεκασμούς κατά της σκνίπας

6

Στοιχεία για την εταιρεία και το δηλητήριο που χρησιμοποίησε για τους ψεκασμούς κατά της σκνίπας, ζητά ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου από το Δήμο Χίου και το Δασαρχείο.

Αυτό που επισημαίνει ο Σύλλογος είναι ότι στην περιοχή του Αγ. Αρτεμίου βρέθηκαν νεκροί γλάροι, καθώς και ότι επανέρχεται με νέα αίτηση διότι στην πρώτη οι δύο προαναφερόμενοι δημόσιοι φορείς αδιαφόρησαν και δεν απάντησαν! 

 

 

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
Κοινοποίηση: Τοπικός Τύπος
Χίος, 4 Αυγούστου 2009
Αρ. πρωτ.256

ΘΕΜΑ: ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΝΙΠΑΣ


   Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το όνομα της εταιρείας που ανέλαβε τους ψεκασμούς κατά της σκνίπας στο Δήμο Χίου και σχετικά με το φάρμακο που χρησιμοποιεί.
   Σας επισημαίνουμε πως η παρούσα είναι η δεύτερη αίτηση που κατατίθεται στο Δήμο Χίου. Στην πρώτη, με αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων 4479/9-6-2009 δεν απαντήσατε έως σήμερα ενώ είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε εντός πενήντα ημερών. 


Μετά τιμής


Βασίλης Αγιαννίδης


Προς:
Διευθυντή Δασών Χίου
Κύριο Κωνσταντίνο Μπέλλα
Κοινοποίηση: Τοπικός Τύπος
Χίος, 4 Αυγούστου 2009
Αρ. πρωτ.257


ΘΕΜΑ: ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΝΙΠΑΣ


   Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν επιτρέπονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της σκνίπας σε κατοικημένες περιοχές και εάν γνωρίζετε ποια εταιρεία τους πραγματοποιεί και τι είδους φάρμακο χρησιμοποιεί.
   Εξαιτίας των γλάρων που βρέθηκαν δηλητηριασμένοι στην περιοχή του Αγίου Αρτεμίου θεωρούμε πως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση των φυτοφαρμάκων.
   Προς ενημέρωση σας αντιγράφουμε το δελτίο τύπου του Δήμου Χίου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστοτόπο chiosnews.com την 4η Ιουνίου: 
 «Ο πρώτος ψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χίου. Συγκεκριμένα ψεκάστηκαν τα στάσιμα νερά στους χείμαρρους Αρμένη, Παρθένη, Κουφό, Κοκκαλά και Κορακάρη (στοκολυμβητήριο).
 Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση ο ψεκασμός πραγματοποιήθηκε με εγκεκριμένο σκεύασμα από συνεργείο που φέρει την απαραίτητη άδεια και θα επαναλαμβάνονται ανά 15ήμερο.»
   Σας επισημαίνουμε πως η παρούσα είναι η δεύτερη σχετική αίτηση που κατατίθεται στην υπηρεσία σας. Η πρώτη, με αρ. πρωτ. εισερχομένων 1416/9-6-09 δεν απαντήθηκε ποτέ παρά το γεγονός πως είναι υποχρέωση σας από την Ελληνική Νομοθεσία να το πράττετε εντός πενήντα ημερών.


Μετά τιμής