Αρχική Νέα Τοπικά Να σωθούν τα δέντρα στην Αγ. Αποστόλων- ανακοίνωση Ροταριανού

Να σωθούν τα δέντρα στην Αγ. Αποστόλων- ανακοίνωση Ροταριανού

8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


 

   Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ροταριανού Ομίλου Χίου πληροφορήθηκαν από τον τοπικό Τύπο και την αρθρογραφία των τελευταίων ημερών την πρόθεση του Δήμου Χίου να κόψει τα δέντρα στην οδό Αγίων Αποστόλων.
   Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί, μεταξύ άλλων, ένα από τους στόχους του Ροταριανού Ομίλου Χίου και του Διεθνούς Ρόταρυ συνεπώς θεωρούμε υποχρέωση μας να παρέμβουμε για να αποτραπεί αυτή η εγκληματική ενέργεια.
   Όσο και αν ο Δήμος Χίου προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, δέντρα πενήντα χρονών, με τέτοιο ύψος και τόσο πυκνό φύλλωμα δεν συγκρίνονται με οποιοδήποτε νεαρό δενδρύλλιο που πιθανότατα δεν θα αναπτυχθεί ποτέ τόσο. Η δροσιά που παρέχουν και η αισθητική που δίνουν στο χώρο τα συγκεκριμένα δέντρα δεν αντικαθίστανται.
   Ποιο πολύ από όλα μας εξέπληξε η παρατήρηση πως δέντρα όπως οι ελιές λερώνουν. Για το Δήμο Χίου η ελιά, το λάδι και τα φύλλα αποτελούν βρωμιά.  
   Αναρωτιόμαστε: έχει επισκεφτεί κανείς από το δημοτικό συμβούλιο κάποια από όλες αυτές τις πόλεις της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης με τις υπέροχες δενδροστοιχίες από αιωνόβια φυλλοβόλα δέντρα; Έχουν παρατηρήσει πως οι ωραιότεροι δημόσιοι κήποι του κόσμου έχουν χώμα στα μονοπάτια τους και όχι άσφαλτο, τσιμέντο και πλακάκια από Θυμιανούσικη πέτρα όπως στο Δημοτικό Κήπο Χίου; Γνωρίζουν πως κάποια παλιά δέντρα σε πολλές χώρες αποτελούν μνημεία και προστατεύονται από το Κράτος; Πραγματικά, περίεργη περιβαλλοντική και οικολογική πολιτική ακολουθεί ο Δήμος Χίου σ’ αυτό το «πράσινο» ξεκίνημα του 21ου αιώνα.
   Ο Ροταριανός Όμιλος Χίου καλεί όλους τους Χιώτες να εμποδίσουν την κοπή των δέντρων στην οδό Αγίων Αποστόλων και σε ολόκληρη την πόλη.