Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός: εμβολιασμοί αδέσποτων σκύλων

Φιλοζωϊκός: εμβολιασμοί αδέσποτων σκύλων

16

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ 2009   Πραγματοποιήθηκαν και φέτος από το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και τους κτηνιάτρους Κυρία

Ραλλού Καραβασίλη και Δρ. Παναγιώτη Καρατζάνο οι ετήσιοι εμβολιασμοί των εγκαταλειμμένων σκύλων στην πόλη της Χίου.  
   Χάρη στη συνδρομή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, η οποία ανέλαβε τα έξοδα, ο Σύλλογος εμβολίασε και αποπαρασίτωσε όλα τα σκυλιά στη Χώρα και τα περισσότερα σκυλιά που περιφέρονται σε γειτονιές του Βροντάδου και των Θυμιανών και σιτίζονται από περιοίκους. Επίσης εμβολιάστηκαν εγκαταλειμμένα σκυλιά σε χωριά όπως ο Ζιφιάς, ο Άγιος Γιώργης, το Βουνό, η Καλλιμασιά και αλλού, όπου υπήρξε ενδιαφέρον και βοήθεια από τους κατοίκους. Συνολικά εμβολιάστηκαν και αποπαρασιτώθηκαν 65 και στειρώθηκαν 7 σκυλιά στη Χίο και 33 από διάφορα χωριά.
   Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά τους κτηνιάτρους και τους βοηθούς τους για την αμέριστη αρωγή και συμπαράσταση. Επίσης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και κυρίως τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Κύριο Παντελή Στεφάνου, με την παρέμβαση του οποίου η Νομαρχία για πρώτη φορά επιχειρεί την εφαρμογή του Νόμου 3170 περί Προστασίας των Ζώων.
   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευελπιστεί πως του χρόνου, με τη βοήθεια της Νομαρχίας και των Δήμων, το πρόγραμμα εμβολιασμών, στειρώσεων και καταγραφής αδέσποτων σκύλων και η καταγραφή και σήμανση των οικόσιτων σκύλων θα επεκταθεί σε όλο το νησί.