Αρχική Νέα Τοπικά Έναρξη 5ης Γιορτής Αγροτουρισμού

Έναρξη 5ης Γιορτής Αγροτουρισμού

18

 
5η Γιορτή Αγροτουρισμού – Χίος 2009
« Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού »


 Δημοτικός Κήπος Χίου, 6 με 11 Αυγούστου 2009
Ωράριο Λειτουργίας: 19.00-22.30


Παρουσία τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου από το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη η 5η Γιορτή Αγροτουρισμού, που διοργανώνει η Ν.Α. Χίου και ο Πολιτιστικός της Οργανισμός.


Με περισσότερες από 70 συμμετοχές εκθετών, και πλήθος παράλληλων δράσεων, η Γιορτή Αγροτουρισμού θα παρέχει μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών και των κατοίκων του νομού μας.


Άλλωστε, όπως τόνισε και η εκπρόσωπος της Αγροτουριστικής Α.Ε. κ. Στέλλα Ασκέλη κατά το χαιρετισμό της «πρόκειται για μία Γιορτή που έχει γίνει θεσμός». Η κ. Έφη Λυπαρή, προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού, αναφέρθηκε στους στόχους που επιδιώκει η Ν.Α. Χίου να επιτύχει μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν.Α. Χίου και νομαρχιακός σύμβουλος κ. Στέλιος Καμπούρης εξήρε, κατά το χαιρετισμό του, την πρωτοβουλία του Τμήματος Τουρισμού και τόνισε ότι η Γιορτή Αγροτουρισμού δίνει έμφαση στην ποιότητα. Επίσης, αναφέρθηκε στις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών τονίζοντας ότι φέτος έχουν διπλασιαστεί οι συμμετοχές σε σχέση με την πρώτη Γιορτή.Ο αντιδήμαρχος Χίου κ. Δημήτρης Καζάνας εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Χίου κ. Βρουλή τόνισε ότι ο Δήμος Χίου στηρίζει την πρωτοβουλία η οποία δίνει ώθηση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές του τόπου μας.

Ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης καλωσόρισε τους εκθέτες, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στη Γιορτή και ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση αυτή, και ιδιαίτερα τον Αντινομάρχη Χίου κ. Νίκο Μαρτάκη, που μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΟΝΑΧ και το Τμήμα Τουρισμού, είχε την ευθύνη της διοργάνωσης. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους στόχους της Ν.Α. Χίου ως προς τον Αγροτουρισμό, λέγοντας: «Εμείς, ως Ν.Α. Χίου, πιστεύουμε ότι η επιτυχία της Γιορτής Αγροτουρισμού σηματοδοτεί τη στροφή της κοινωνίας μας προς την αναζήτηση της αυθεντικότητας και της παράδοσης, της ποιότητας και των ήπιων μορφών τουρισμού. Για το λόγο αυτό, η επένδυση στον αγροτουρισμό  αποτελεί για το νομό μας στρατηγικό αναπτυξιακό στόχο».


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίο