Αρχική Νέα Τοπικά Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Καρδάμυλα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Καρδάμυλα

14

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 10-8-09 και ώρα 12.15 στην περιοχή των Καρδαμύλων και πλησίον του περιφερειακού δρόμου.  Η πυρκαγιά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας προς στιγμήν σπίτια και κατέκαψε 100 περίπου στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης στα άνω Καρδάμυλα μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο την Ω/16.15. Για την κατάσβεση πήραν μέρος  15 οχήματα  με 50 άντρες 4 αεροσκάφη από Σάμο και Αθήνα και 2 ελικόπτερα από Αθήνα  και της Χίου το δεύτερο,  καθώς και το ελικόπτερο Τσάκου. Επίσης με Super Puma ήλθαν από Αθήνα 11 Πυροσβέστες  με το Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Προιστάμενο δασοπυρόσβεσης του Αρχηγείου Π.Σ. οι οποίοι και αποχώρησαν  την ίδια ημέρα. Επίσης στην κατάσβεση βοήθησαν η Εθελοντική ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ  ο Δήμος Καρδαμύλων ενώ το Τμήμα ΠΣΕΑ της  Νομαρχιακής Αυτ/σης Χίου απέστειλε υδροφόρες εξασφαλίζοντας επάρκεια νερού. 


 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ, 11/8/2009

 

 

 Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 5.00 μ.μ. η φωτιά στην περιοχή των Ανω Καρδαμύλων.

Η πυρκαγιά που κατέκαψε δασώδη περιοχή εδηλώθηκε κοντά στο στρατόπεδο Καρδαμύλων, πάνω από το Ανοικτό θέατρο “Αδαμάντιος Λεμός” και προς στιγμή κινδύνεψαν και σπίτια.

Για την κατάσβεσή της πήραν μέρος 2 αεροσκάφη από Σάμο, τα οποία αντικαταστάθηκαν από 2 αεροσκάφη που έφτασαν από Αθήνα και 2 ελικόπτερα, μαζί με ισχυρή δύναμη επίγειων δυνάμεων, που τώρα ελέγχουν την περιοχή ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις αφού συνεχίζουν να πνέουν οι ισχυροί βοριάδες.

 

10/8/2009 17.30