Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ «ΕΛΕΥΘΩ»: εγκαίνια στις 21/8

ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ «ΕΛΕΥΘΩ»: εγκαίνια στις 21/8

19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ ΑΕ γνωστοποοιεί ότι την  Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΕΛΕΥΘΩ» επί της οδού Βερίτη 49, Βαρβάσι Χίος.
Την ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ «ΕΛΕΥΘΩ» θα εγκαινιάσουν:
* Εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης
* Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Χρήστος Κίττας
* Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Γεώργιος Κρεατσάς.
Την εκδήλωση θα καθαγιάσει ο Μητροπολίτης Χίου Σεβασμιότατος κ.κ. Διονύσιος.


Η Πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ συνιστά μια μοντέρνα και υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα, δυναμικότητας 30 κλινών, που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα ιατρικών αναγκών των κατοίκων των ακριτικών νησιών του Β.Α. Αιγαίου και όχι μόνον. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία βιοιατρική τεχνολογία  τα εξής  τμήματα: ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ, ΓΕΝΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ, ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ, ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ και ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, (αυτή τη στιγμή λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως τα πρώτα 2 τμήματα, ενώ τα υπόλοιπα θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία εντός των επόμενων 4 μηνών). Επίσης διαθέτει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει και Συνεδριακό Κέντρο.  Η Πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ στεγάζεται σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο 3.000 τμ σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της Πόλης της Χίου, στις παρυφές της με τον ιστορικό Κάμπο, με εύκολη πρόσβαση τόσο από τους κεντρικούς οδικούς άξονες όσο και από το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο, ενώ προσφέρει άνετο δωρεάν πάρκινγκ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που γεφυρώνει, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις σύγχρονες ανέσεις με την μοναδική αρχιτεκτονική του Κάμπου, προσφέροντας στους ασθενείς ένα ιδανικό περιβάλλον ανάρρωσης και νοσηλείας, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Η πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ διαθέτει επιπλέον μια σειρά υπερσύγχρονων διαγνωστικών και λειτουργικών μηχανημάτων όπως ενδεικτικά, 3 υπέρηχους  τρισδιάστατους, ψηφιακό ακτινολογικό-ακτινοδιαγνωστικό, ψηφιακό μαστογράφο, ηλεκτρικά boom υποβοηθούμενου τοκετού, χειρουργικά κρεβάτια και αναισθησιολογικά μηχανήματα αιχμής, θερμοκοιτίδες τελευταίας τεχνολογίας που υποστηρίζουν το έργο των έμπειρων και καταρτισμένων συνεργατών της, ενώ ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα θα μπορεί να μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της ασθενείς επειγόντων περιστατικών από όλον τον Νομό Χίου.


Η νέα ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ «ΕΛΕΥΘΩ» πιστή στις αρχές του ιδρυτή της Ιατρού Γυναικολόγου Phd. Md Ιωάννη Αργυρούδη, συνιστά το επιστέγασμα της 30ετούς ιατρικής, επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς του στο νησί της Χίου. Η νέα Πολυκλινική συνιστά μια 6 εκατομ. ευρώ με στόχο να παρέχει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες υγείας πάντα όμως με το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας που διαχρονικά διακρίνει τη διοίκηση της. Στο εξής με τα νέα εξειδικευμένα ιατρικά και διαγνωστικά τμήματά της, η παροχή υπηρεσιών υγείας επεκτείνεται και αγκαλιάζει όχι μόνο τη γυναίκα, την υποψήφια μητέρα και το νεογνό αλλά ολόκληρη την οικογένεια. Καλύπτοντας πλέον ένα ευρύτατο φάσμα χειρουργικών και διαγνωστικών αναγκών, από έναν πλήρη προγεννητικό έλεγχο όλων των επιπέδων μέχρι εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις, λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και τις πλέον σύνθετες χειρουργικές, η Πολυκλινική «ΕΛΕΥΘΩ»  διευκολύνει τους ασθενείς της εφόσον δεν είναι πια υποχρεωμένοι να προσφεύγουν στα μεγάλα αστικά κέντρα για σοβαρά ζητήματα υγείας και ενισχύει το αίσθημα σιγουριάς κι εμπιστοσύνης των κατοίκων των ακριτικών νησιών του Β.Α. Αιγαίου αλλά και των επισκεπτών του, Ελλήνων και ξένων.


Τμήμα Δημ. Σχέσεων