Αρχική Νέα Τοπικά Ταλαιπωρία για 200 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού «Μαρίνα» & αντιδράσεις στο πλοίο...

Ταλαιπωρία για 200 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού «Μαρίνα» & αντιδράσεις στο πλοίο ΛΙΣΣΟΣ που σκόπευε να πάει Σάμο- Ικαρία

8

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν περισσότεροι από 200 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού «Μαρίνα» που επέστρεφαν στον Πειραιά από τη Σάμο.


Ειδικότερα τις βραδινές ώρες του προηγούμενου Σαββάτου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, από τον πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Μαρίνα», που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σάμο για Καρλόβασι – Φούρνους – Αγ. Κήρυκο – Μύκονο – Πειραιά με 212 επιβάτες, ότι λίγο μετά τον απόπλου παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.


ΤΟ «Μαρίνα» επανακατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα της Σάμου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.


Στη συνέχεια η αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε άδεια στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Λισσός», που εκτελούσε δρομολόγιο από Χίο προς Πειραιά, να προσεγγίσει, κατά παρέκκλιση του δρομολογίου του, τους λιμένες της Σάμου και της Ικαρίας προς εξυπηρέτηση των επιβατών.


Όμως λίγο αργότερα ο πλοίαρχος του «Λισσός» ενημέρωσε προφορικά το Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝΑΝΠ ότι συνεπεία έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών των επιβατών του πλοίου, καθώς και επεισοδίων που προκλήθηκαν εντός αυτού αδυνατεί να παρεκκλίνει από το εγκεκριμένο δρομολόγιό του και συνεχίζει για λιμένα Πειραιά.


Τελικά το μεσημέρι της Κυριακής οι επιβάτες του «Μαρίνα» στη Σάμο επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό “Νήσος Μύκονος”, που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Καρλόβασι – Εύδηλο – Νάξο – Πάρο – Πειραιά.


Το «Νήσος Μύκονος» παρέλαβε και τους επιβάτες του «Μαρίνα» από τον Εύδηλο Ικαρίας. Όλοι οι προαναφερθέντες επιβάτες του «Μαρίνα» αποβιβάστηκαν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στο λιμένα Νάξου όπου τους παρέλαβε το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ροδάθνη» με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009