Αρχική Νέα Τοπικά Αποκαλυπτήρια προτομής Μητροπολίτου Χίου Κυρού Ιωακείμ Στρουμπή

Αποκαλυπτήρια προτομής Μητροπολίτου Χίου Κυρού Ιωακείμ Στρουμπή

41

 Mε μια λιτή τελετή, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χίου κ. Διονυσίου που τέλεσε και το σχετικό τρισάγιο, έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, 8/8 στα Θυμιανά, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μητροπολίτου Χίου Κυρού Ιωακείμ Στρουμπή, την οποία φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Κουτσουράδης.
Αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια διαβάστηκε η επιστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου προς την Ιερά Σύνοδο, με την οποία διαβιβάστηκαν τα ψηφίσματα του Νομαρχιακού και Δημοτικού Συμβουλίου Χίου υπέρ της αποκατάστασης του Ιωακείμ, που ενθέρμως συνηγορεί και ο Σεβασμιότατος Χίου.

   Παρόντες σχεδόν τον σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και πλήθος κόσμου που απότισαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον αοίδιμο ιεράρχη, πενήντα εννιά χρόνια μετά την αποδημία του και εξήντα τρία χρόνια μετά την απαράδεκτη απόφαση της τότε Ιεράς Συνόδου για την έκπτωσή του από τον Μητροπολιτικό Θρόνο. Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο δήμαρχος Αγίου Μηνά και οι αντιστασιακοί Αντώνης Γλύκας (ο οποίος είχε την αρχική ιδέα), Πάνος Καρασούλης και Νίκος Χαρτουλάρης των οποίων τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων τους αποτέλεσαν τη μαγιά για την υλοποίηση του έργου.


   Χαιρετισμούς απηύθυναν η Κική Χαρίτου ως πρόεδρος της Επιτροπής που συστήθηκε για την κατασκευή της προτομής, ο δήμαρχος Αγίου Μηνά Γιάννης Παντελάρας και ο αντιστασιακός Πάνος Καρασούλης.


Για το έργο και την προσφορά του Ιωακείμ Στρουμπή μίλησε ο δημοσιογράφος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ Δημήτρης Φρεζούλης.

ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ