Αρχική Νέα Τοπικά ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΕΣ: Απελευθερώνεται η επίγεια εξυπηρέτηση

ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΕΣ: Απελευθερώνεται η επίγεια εξυπηρέτηση

5

 Τέσσερις διεθνείς διαγωνισμούς για την επίγεια εξυπηρέτηση 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, με τον οποίο λαμβάνει τέλος το μονοπώλιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά από πάροδο 50 και πλέον ετών, προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).


Ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών ορίστηκε η 29η Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με την ΥΠΑ οι διαγωνισμοί αφορούν ξεχωριστά, τα αεροδρόμια της Κω, της Ζακύνθου και των Χανίων για τα οποία ζητούνται δύο εταιρείες για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης.


Ενώ με άλλο διαγωνισμό ζητείται μια εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα εναπομείναντα 31 περιφερειακά αεροδρόμια, δηλαδή στους αερολιμένες: Ακτίου, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Αστυπάλαιας, Ικαρίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελόριζου, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Κυθήρων, Λέρου, Λήμνου, Μήλου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Νάξου, Ν. Αγχιάλου, Πάρου, Σάμου, Σαντορίνης, Σητείας, Σκιάθου, Σκύρου, Σύρου και Χίου.


Ο ετήσιος τζίρος της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία, κυμαίνεται στα 150 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προνομίων που τύγχανε η ΟΑ στα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια με την απελευθέρωση του handling να αποτελεί μια από τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της Ο.Α.


Το μονοπώλιο της Ολυμπιακής στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια έληγε στις 6 Οκτωβρίου 2006, καθώς η εν λόγω αγορά προχωρούσε σε σταδιακή απελευθέρωση από το 1999, αλλά το ελληνικό Δημόσιο -με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις- προχώρησε στην ανανέωση της σύμβασης που είχε υπογραφεί επί εποχής Ωνάση (και συγκεκριμένα στις 30/7/1956).


Σήμερα, η εν λόγω αγορά είναι απελευθερωμένη στα πέντε μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος και Κέρκυρα), στα οποία δραστηριοποιούνται τρεις εταιρείες (Ο.Α., Swissport και Goldair, ενώ η Aegean Airlines αυτοεξυπηρετείται) και αυτό έπειτα από οδηγία της Ε.Ε., επειδή τα παραπάνω αεροδρόμια διακινούν ετησίως άνω των 2 εκατ. επιβατών έκαστο.


Σύμφωνα με στοιχεία το μερίδιο αγοράς στα 5 απελευθερωμένα αεροδρόμια είναι για την Ολυμπιακή Αεροπορία 56,5% στην επίγεια εξυπηρέτηση επιβατών και 34,2% για την εταιρεία εξυπηρέτησης εμπορευμάτων, για την Swissport 24,4% και 33,8% και για την Goldair 19,1% και 22,3% αντίστοιχα.


Το «πράσινο» του ΣτΕ


Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμόν 1453/2009 απόφασή του έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 35 του Ν. 3492/2006 που αποκλείει την πρόσβαση των ιδιωτών επιχειρηματιών στην παροχή υπηρεσιών εδάφους στους αερολιμένες: Χανίων, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Σάμου, Καβάλας και Μυτιλήνης, παρέχοντας παράλληλα αποκλειστικά και μόνο το δικαίωμα αυτό (την παροχή υπηρεσιών εδάφους) στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, λόγω της αντισυνταγματικότητας παρέπεμψε το θέμα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η Ανώνυμη Εταιρεία Goldair Handling, η οποία διατηρούσε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών εδάφους σε ελληνικούς αερολιμένες και ζητούσε να ακυρωθεί η από 9/11/2006 απόφαση του προϊσταμένου της διεύθυνσης αερολιμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με την οποία δεν της χορηγήθηκε η άδεια παροχής υπηρεσιών εδάφους στα αεροδρόμια: Χανίων, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Σάμου, Καβάλας και Μυτιλήνης.


Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι με το άρθρο 5 του Συντάγματος κατοχυρώνεται η οικονομική ελευθερία και η ελευθερία άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο νομοθέτης -συνεχίζει η απόφαση του ΣτΕ- μπορεί να θεσπίσει περιορισμούς στην ελευθερία αυτή, για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος. Όμως, οι περιορισμοί αυτοί, αναφέρει η δικαστική απόφαση, δεν μπορούν να παραβιάζουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος).


Σκοπός που ανατέθηκε αποκλειστικά στην Ολυμπιακή Αεροπορία, το προνόμιο αυτό, αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, είναι λόγοι δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης επίγειας εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, που προσγειώνονται στα επτά συγκεκριμένα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.


Στη δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι ο νομοθέτης, για να πετύχει τον επίμαχο δημοσίου συμφέροντος σκοπό, «επέλεξε το επαχθέστερο -από την άποψη του περιορισμού της επιχειρηματικής ελευθερίας- μέτρο. Κατόπιν αυτών, κατέληξε η απόφαση του ΣτΕ, το άρθρο 35 του Ν. 3492/2006, αντιβαίνει στα άρθρα 5 και 25 του Συντάγματος».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

Φάνης Ζώης