Αρχική Απόψεις Aρθρα Μικές Κ. Γιαννάρας: Ναι στη δημιουργία και δεύτερου γηπέδου στην πόλη της...

Μικές Κ. Γιαννάρας: Ναι στη δημιουργία και δεύτερου γηπέδου στην πόλη της Χίου

8

Μιλώντας με πολλά μέλη Δ.Σ ομάδων αλλά και φιλάθλους, θέλησα να κάνω αυτή εδώ τη δημόσια παρέμβαση που αφορά το μέλλον του αθλητισμού στη Χίο.
Και αυτό γιατί τελευταία, γίνεται ολοένα και πιο έντονο το πρόβλημα της μη επάρκειας του Δημοτικού σταδίου Χίου για την προπόνηση των ομάδων.
Ήδη υπάρχουν 15 ομάδες που δραστηριοποιούνται εντός της πρωτεύουσας του νομού και άλλες 10 περίπου από τις γύρω περιοχές. Αντιλαμβάνεται λοιπόν, κανείς, ότι η ύπαρξη, ενός και μόνο γηπέδου, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του χιώτικου ποδοσφαίρου. Αν σκεφτεί κανείς ότι στην κάθε ομάδα αντιστοιχεί μισό γήπεδο για δύο φορές προπόνηση την εβδομάδα, τότε γίνεται αντιληπτή η  ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμα γηπέδου στα οικιστικά όρια του δήμου της Χίου.
Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει 25 Αυγούστου, την ίδια ώρα που το γήπεδο θα παραμείνει κλειστό (λόγω εκδηλώσεων) μέχρι και τις 17 του μήνα. Που θα προπονηθούν όλες αυτές οι ομάδες;  Σε ποιο άλλο γήπεδο και με ποιες υποδομές;
Είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες πρώτου και δεύτερου βαθμού, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Αλλιώς δεν μπορούμε ως αιρετοί να ευαγγελιζόμαστε ότι προωθούμε το πολιτισμό και τον αθλητισμό και την ίδια ώρα να μην κάνουμε τίποτα προκειμένου όλες οι ομάδες να μπορούν προπονούνται επαρκώς και με τις απαραίτητες υποδομές.


Μικές Κ. Γιαννάρας
Νομαρχιακός Σύμβουλος Χίου

 

(σημείωση chiosnews.com: πάντως μεγαλύτερη ανάγκη έχει το νησί από ένα στάδιο για το στίβο παρά από γήπεδα ποδοσφαίρου)