Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΝΑΤ ΧΙΟΥ: επαναφέρουμε το θέμα έλλειψης προσωπικού

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΝΑΤ ΧΙΟΥ: επαναφέρουμε το θέμα έλλειψης προσωπικού

9

 ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 
ΝΑΤ  ΧΙΟΥ       Χίος 11  Αυγούστου  2009


Ταχ Δ/νση : Οδός Κανάρη και Λάδης
                            Χίος
ΤΗΛ: 22710 27162


     ΠΡΟΣ: 1 κ. Πρόεδρο Οίκου Ναύτου


     ΚΟΙΝ: 1. Υπουργείο Ε.Ν
       2. Υπουργείο Εσωτερικών
                                                                        3. Υπουργείο Οικονομικών
                                                                        4. Βουλή των Ελλήνων
                                                                        5. Κόμματα Βουλής
                                                                        6. Βουλευτές Χίου
                                                                        7. Νομάρχη Χίου
                                                                        8. Κεντρ. Λιμενάρχη Χίου
                                                                        9. Τοπικά ΜΜΕ
            
Θέμα: Οίκος Ναύτου Χίουκ. Πρόεδρε ,

  Έχομε ανταλλάξει σαν Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ και σαν Παγχιακή Ένωση, αρκετές επιστολές, με το πρόβλημα που έχει προκύψει, λόγω της μείωσης του Διοικητικού προσωπικού, το οποίο απέρχεται για συνταξιοδοτικούς ή άλλους  λόγους, αλλά δεν αναπληρώνεται, επειδή οι θέσεις που καλύπτουν είναι προσωποπαγείς, γεγονός για το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση.


Ο κ. πρόεδρος σε όλες του τις επιστολές, όπως και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος  της Γενικής Διεύθυνσης κ. Παν. Καρυώτης στην επιστολή του, επιμένουν ότι σύμφωνα με τον  Οργανισμό Διάρθρωσης  και Λειτουργίας  του Ο.Ν. (Π.Δ. 193/02), θα πρέπει το ΠΟΝ Χίου να λειτουργεί με σύνολο προσωπικού 9 (5 μόνιμοι ιατροί, 1 Φαρμακοποιός και 3 διοικητικοί υπάλληλοι).
Κατά τη γνώμη μας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Σύμφωνα με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα 193/02 (σελίδα 19) και το σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α/177/02/08/02, σελ. 3606) ο πίνακας που υπάρχει και αναφέρεται σε όλα τα ΠΟΝ, για το ΠΟΝ Χίου, αναφέρει ως γενικό σύνολο είκοσι υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων και προσόντων.

Από τον περασμένο μήνα και αφότου ήρθε η νέα υπάλληλος με σύμβαση Stage, η λειτουργία του ΠΟΝ ομαλοποιήθηκε αρκετά καθώς επίσης και με τη χρησιμοποίηση και της Ε. Χαλλιορή. Δεν παύει όλοι οι υπάλληλοι να βοηθούν όπου υπάρχει ανάγκη ανεξάρτητα με τα καθήκοντά τους, όμως εσείς τους τιμωρήσατε για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, πράγμα το οποίο δεν είναι αληθές, και επιπλέον είναι εντελώς άδικο και ψευδές.


Η πολιτική που εφαρμόζετε αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και τότε θα μας βρείτε πραγματικά μπροστά σας, διότι καθήκον μας και υποχρέωσή μας σαν σωματείο είναι η υπεράσπιση του δικαιώματός μας σε πραγματική και σωστή περίθαλψη.


Αυτή η πολιτική που ασκείτε θα καταστρέψει ό,τι έχετε δημιουργήσει μέχρι σήμερα. Η γνώμη σας ότι οι υπάλληλοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές είναι αυθαίρετη και προσχηματική και αποβλέπει στο να δικαιολογήσετε άλλες σας ενέργειες οι οποίες άρχισαν να γίνονται εμφανείς.


Η χρηστή διοίκηση δεν είναι τη μια μαστίγιο και την άλλη καρότο. Είναι βάρβαρη και εξοντωτική αυτή η πολιτική που χρησιμοποιείται απέναντι σε αυτούς τους υπαλλήλους. Όμως πρέπει να ξέρετε ότι τα υστερινά τιμούν τα πρώτα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΠΑΓΧΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΝΑΤ ΧΙΟΥ


Ο πρόεδρος
Νικ. Γιόμελος