Αρχική Ομογένεια Γιόρτασαν οι Χαλκούσοι το εκκλησάκι της Παναγιάς Λειαπυργούσαινας

Γιόρτασαν οι Χαλκούσοι το εκκλησάκι της Παναγιάς Λειαπυργούσαινας

62


Την Κυριακή, 9/8, συγκεντρώθηκαν οι Χαλκούσοι, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσουν τα μέλη του Συλλόγου Αττικής, αλλά και τους συγχωριανούς τους, που έχουν φύγει από τη ζωή.
Η εκδήλωση έγινε με λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Λειαπυργούσαινας, που βρίσκεται στο Χαλκειός, πλησίον της Γεωργικής Σχολής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταμάτης Χονδρογιωργάκης στο χαιρετισμό του, είπε μεταξύ άλλων:
«Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό και τις παραδόσεις του λαού μας, επιβάλλονται στις μέρες μας περισσότερο παρά ποτέ σαν αντίδοτο, στους πονηρούς κράχτες της εποχής μας, που παραμονεύουν κάθε στιγμή για να καταλύσουν ότι θετικό μας έχει απομείνει.
Ένα λαός για να προχωρήσει δε χρειάζεται μόνο χρήματα και τεχνολογία, αλλά να τιμά το παρελθόν του, την ιστορία και την παράδοση. Αυτά τα ιδανικά πρέπει να τα μεταφέρουμε και στα νέα παιδιά, να τα εντάσσουμε στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, για να συνεχίζουν την παράδοση».
Ο Δήμαρχος Καμποχώρων Μανώλης Κράκαρης στο χαιρετισμό του, είπε μεταξύ άλλων:
«Το έργο του Συλλόγου των Χαλκουσίων Αττικής, το παρακολουθώ από κοντά. Είναι εντυπωσιακό. Έχω παρευρεθεί αρκετές φορές σε εκδηλώσεις τους, στη λέσχη του Συλλόγου στο Ν. Φάληρο.
Συγχαρητήρια στη διοίκηση και ιδιαίτερα στον πρόεδρο του Σταμάτη Χονδρογιωργάκη.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνω για το έργο της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής και τον πρόεδρό της Αργύρη Κοκκινάκη, που βλέπω ότι είναι πάντα παρόν, σ’ όλες τις εκδηλώσεις των Συλλόγων και πιστεύω ότι θα πρέπει να τον αναδείξουμε σ’ επίτιμο δημότη».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αργύρης Κοκκινάκης ευχαρίστησε τον κ. Κράκαρη για τα καλά του λόγια, αλλά και τον κ. Χονδρογιωργάκη και είπε ότι η Ομοσπονδία αποτελεί τους κρίκους μιας αλυσίδας, που συνδέει τους Συλλόγους μέλη της, μεταξύ των οποίων ο Συλλογος Χαλκουσίων Αττικής, είναι από τους πλέον δραστήριους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρας Λαμπρινούδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου Στέλιος Καμπούρης, ο αντιδήμαρχος Καμποχώρων Αργύρης Μπρουζάκης και οι πρόεδροι, Δαφνουσίων Αττικής Ευάγγελος Μέλης και του Μορφωτικού Συλλόγου Χαλκειούς Ευαγγελία Λουρετζάκη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: //odysseaschios.blogspot.com