Αρχική Green Life Διαδρομές ΧΙΟΣ ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ 74Η ΔΕΘ: Ευρεία οργανωτική σύσκεψη στη Νομαρχία Χίου

ΧΙΟΣ ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ 74Η ΔΕΘ: Ευρεία οργανωτική σύσκεψη στη Νομαρχία Χίου

16


Ένα νέο θεσμό, αυτόν του ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ, εισαγάγει φέτος η διοργανώτρια HELEXPO, στο οργανωτικό πλαίσιο της επικείμενης 74ης ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου. «Στόχος μας με το νέο αυτό θεσμό είναι να τονώσουμε τις σχέσεις της ΔΕΘ με την Ελληνική περιφέρεια. Μετά τις συμβάσεις συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με τα περισσότερα Επιμελητήρια της Χώρας για τη διασφάλιση ευνοϊκών όρων συμμετοχής των επιχειρήσεων – μελών τους στις Διεθνείς Εκθέσεις της HELEXPO, ο θεσμός του τιμώμενου Νομού, δίνει τη δυνατότητα προβολής μιας περιοχής, όχι μόνον ως πλουτοπαραγωγικής, αλλά και ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού. Τα λογότυπα της Χίου θα συνοδεύουν αυτά της ΔΕΘ, ενώ σημαντικές εκδηλώσεις, παράλληλα με αυτές που διοργανώνει η HELEXPO θα πλαισιώσουν τη Χιώτικη συμμετοχή», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO κ.Θέμης Καρτσιώτης, δίνοντας το στίγμα της επιλογής του τιμώμενου σε ευρεία σύσκεψη των αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου.


«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδεχθήκαμε την τιμητική πρόταση της HELEXPO που ανοίγει νέους ορίζοντες για το Νομό μας. Η μαστίχα μας και τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα, η ιστορία, τα μνημεία και οι φυσικές ομορφιές του νησιού μας, η μεγάλη ναυτιλιακή δυναμική των ανθρώπων της θα γίνουν ευρύτατα γνωστά όχι μόνο στο Βορειοελλαδικό κοινό που κατά τεκμήριο επισκέπτεται τη ΔΕΘ, αλλά και σε ξένους επισκέπτες, που φέτος προέρχονται από τον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για το νησί μας χώρο των επενδύσεων, είτε αυτές αφορούν τα ακίνητα, είτε τον τουρισμό, είτε τη ναυτιλία. Καλούμε όλους τους επισκέπτες της ΔΕΘ να έλθουν στο περίπτερό μας και να ζήσουν τη Χίο», υπογράμμισε ο Νομάρχης Χίου κ.Πολύδωρος Λαμπρινούδης, προλογίζοντας τη σύσκεψη.


«Οι επιχειρήσεις του Νομού θα συμμετέχουν προβάλλοντας την παραγωγική δυναμική τους με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Χίου και προσφέροντας τοπικά προϊόντα για γευσιγνωσίες, δειγματισμούς κ.α. ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες της ΔΕΘ εμπειρίες από το νησί μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ.Αντώνης Ζαννίκος, ιεραρχώντας υψηλά στις προτεραιότητες του αναπτυξιακού προφίλ του νησιού το real estate. «Άρωμα μαστίχας θα έχει η φετινή ΔΕΘ», υποσχέθηκε, εξάλλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Κωνσταντίνος Γανιάρης, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις από τα Mastiha Shops.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντινομάρχης κ.Μαρτάκης, o Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ.Καμπούρης, η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου κ.Λύκου και εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ Νομού Χίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα στηρίξουν τη συμμετοχή της Χίου στη ΔΕΘ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων από τους κλάδους του τουρισμού και της ναυτιλίας, που αναμένεται να δώσουν σημαντικό παρών στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, για τον προσδιορισμό των οποίων συγκλήθηκε σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής που συνέστησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου τη Δευτέρα 17/8.


Στο μεταξύ την Παρασκευή 14/8 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη  όσον αφορά το σχεδιασμό του Περιπτέρου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της ΤΕΔΚ και του Δήμου Χίου, του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Στο πλαίσιο αυτό, τις προτάσεις που δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας ενός πολυχώρου που να μπορεί να υποδεχθεί διαδραστικά πολλούς επισκέπτες, αλλά και να φιλοξενήσει VIP παρουσιάσεις, παρουσίασε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της εταιρείας ολοκληρωμένων εκθεσιακών παραγωγών HELEXPRO και αρχιτέκτονας κ.Παναγιώτης Ιωαννίδης, που σχεδιάζει το περίπτερο της Χίου, εμπνεόμενος από τα θέματα που κάνουν τη Χίο μοναδική και τα προϊόντα της περιζήτητα.

HELEXPO A.E.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου 12/8/2009