Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ: Η Μπέλα Βίστα να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου

Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ: Η Μπέλα Βίστα να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου

8

 Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ
«Η Μπέλα Βίστα να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και να δοθεί στο Λαό»


      Η Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ σχετικά με τη συζήτηση που αναπτύσσεται, με το κτήριο στο οποίο βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Χ. στην Μπέλα Βίστα εκτιμά τα εξής:


      Το κτήριο και ο χώρος της πισίνας του Ν.Ο.Χ. κατασκευάστηκαν την περίοδο της χούντας-δικτατορίας, και εγκαινιάστηκαν από τον τότε «υπουργό» αθλητισμού Ασλανίδη. Είναι δε αυθαίρετα κτίσματα χωρίς άδειες καταπατούν τον αιγιαλό και την παραλία της Μπέλα Βίστας στο όνομα της κάλυψης τον ναυταθλητικών αναγκών της νεολαίας.


      Ο ιστορικός κύκλος των αυθαιρέτων κτισμάτων του Ν.Ο.Χ. όπως και της χούντας και των υποστηρικτών της , τη σκοτεινή περίοδο του 1967-74 (δήμαρχος, νομάρχης, συμβουλευτική επιτροπή) έχει κλείσει οριστικά.


      Σήμερα ο Ν.Ο.Χ. έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις δραστηριότητες του στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο κολυμβητήριο στη Λευκωνιά, όπου βέβαια απαιτείται να γίνουν γενναίες εργασίες για τον εκσυγχρονισμό τους.
      Όσοι λοιπόν νεκρανασταίνουν το αυθαίρετο κτίσμα  και τις παλιές εγκαταστάσεις του ΝΟΧ έχουν βασικό στόχο την εμπορική και οικονομική εκμετάλλευση του χώρου.
      Δυστυχώς η πορεία μετατροπής των αθλητικών ομάδων σε αώνυμες επιχειρήσεις από το  ποδόσφαιρο το μπάσκετ μέχρι και το πόλο, και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχει ανοίξει την όρεξη στους οικονομικούς παράγοντες, και τους δήθεν υποστηρικτές του,  να σχεδιάζουν την οικονομική αξιοποίηση – με προφανείς σκοπούς – της περιοχής(εμπορικό κέντρο κλπ).


      Το ΚΚΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο χιώτικο λαό, και χωρίς καιροσκοπισμό και ψηφοθηρικούς σκοπούς, προτείνει το γκρέμισμα των αυθαίρετων κτισμάτων στην καταπατημένη παραλία και την μετατροπή του χώρου – με ευθύνη της Δημοτικής αρχής – σε χώρο πράσινου και αναψυχής και δημιουργίας σύγχρονου δημόσιου παρκινγκ.
      14/09/2009